Στη Σύρο ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

  • Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021 - 09:49

Στο λιμάνι της Σύρου έφτασε με τo Worldchampion Jet, νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Γιάννης Βαμβακούσης, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο νησί, στο λιμάνι βρέθηκαν και στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Ναυτιλίας, που από χτες βρίσκονται στο νησί. Επιπλέον, παρόντες ήταν ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, κ. Ιάκωβος Γκύζης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Σύρου, κ. Καραμήτσας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Κυκλάδων, κ. Μιχάλης Παράβαλος.

Στις σύντομες δηλώσεις του στο λιμάνι, ο Υπουργός τόνισε πως η επίσκεψή του στο νησί πραγματοποιείται στο πλαίσιο επίβλεψης των αυστηρότατων ελέγχων, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πραγματοποιούνται κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Ο Υπουργός, συνοδεία των στελεχών της Λιμενικής Αρχής, κατευθύνθηκε με τα πόδια προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης.