Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου

Έναρξη εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου

  • Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021 - 20:54

Η ΔΕΥΑΣ ενημερώνει τους πολίτες ότι από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ερμούπολη, από το ύψος της παλαιάς αφαλάτωσης και μέχρι την διασταύρωση Λαδόπουλου. Οι εργασίες, αφορούν την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης το οποίο από την αρχή του καλοκαιριού παρουσιάζει συνεχείς βλάβες και το οποίο λόγω της θερινής περιόδου και του κυκλοφοριακού φόρτου, ήταν αδύνατον να ανακατασκευαστεί νωρίτερα.

Το δίκτυο αυτό αφορά αγωγό μεταφοράς νερού προς την υδατοδεξαμενή της Αζολίμνου που εξυπηρετεί τις περιοχές του Κάτω Μάννα, της Αζολίμνου, τα Καλαμίσια και τα υψηλά των Λαζαρέττων. Προκειμένου λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα, να υδροδοτούνται οι περιοχές αυτές, το συνεργείο επισκευών της ΔΕΥΑΣ προέβαινε στην επιδιόρθωση των βλαβών, σημειακά κι ανάλογα με την έκταση της κάθε βλάβης, μέχρις ότου περάσει η περίοδος του καλοκαιριού και μέχρις ότου η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του δικτύου, συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω υδατοδεξαμενή, υδροδοτούνται τα υψηλότερα σημεία των παραπάνω περιοχών και τα οποία δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν με διαφορετικό τρόπο.

 Λόγω της πυκνής κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή, της μη ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών, της γειτνίασης του δικτύου με άλλα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και οπτικών ινών της κινητής τηλεφωνίας, το έργο κατά την εκτέλεσή του, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Παρόλα αυτά η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ έχει σχεδιάσει κατά τον πλέον βέλτιστο τρόπο την πορεία των εργασιών, την σήμανση της κυκλοφορίας, ώστε κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί η όχληση και να μη υπάρξει κανένας κίνδυνος ατυχήματος. Ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών και όταν αυτό απαιτείται, μέρος της κυκλοφορίας των οχημάτων θα οδηγείται στην παρακαμπτήριο οδό προς τη πλευρά της θάλασσας, ενώ όλα τα προϊόντα των εκσκαφών θα απομακρύνονται και θα αντικαθίστανται με νέα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους οδηγούς των οχημάτων που θα διέρχονται από την περιοχή, να δείξουν πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και να πειθαρχούν στις οδηγίες των υπευθύνων του έργου. Η εκτέλεση του έργου, εκτιμάται να έχει διάρκεια, ενός μηνός.

Ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόηση όλων.

Ετικέτες: