Έντονη διαμαρτυρία της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά

  • Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:25
G.Stefanou air photos

Σε έντονη διαμαρτυρία, σχετικά με την άνιση κατανομή των πόρων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, αναφορικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό - και όχι μόνο - ανάμεσα στην Ερμούπολη και τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες, προχωρά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλησσά, κ. Ιωάννης Βουτσίνος.

Αυτούσια η επιστολή του προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Αντιδήμαρχε και Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

περιήλθε σε γνώση μας με το πρακτικό 43/17-11-2021 της οικονομικής επιτροπής η προμήθεια και εγκατάσταση χριστουγεννιάτικου στολισμού αξίας 53.000€. Ο στολισμός θα τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου στην Δημοτική Ενότητα της Ερμούπολης και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο αυτής.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναγκαιότητα προμήθειας χριστουγεννιάτικου στολισμού τόσο για την τόνωση της ψυχολογίας των πολιτών όσο και για την προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας ενόψει εορτών. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η Ερμούπολη, το στολίδι του Αιγαίου, διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος το στολισμού σαν πόλη και πρωτεύουσα.

Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ είναι ότι παρόλο που η Κοινότητα Γαλησσά με απόφασή της αλλά και πολλαπλές προφορικές οχλήσεις τα προηγούμενα χρόνια έχει ζητήσει την προμήθεια και εγκατάσταση χριστουγεννιάτικου φωτισμού και στολισμού στον Δανακό και στο Γαλησσά, ο οποίος είναι ελλιπής και κάθε χρόνο φθίνει, αποφασίσατε να μην διαθέσετε ούτε ένα ευρώ από τα 53.000€  στον στολισμό τους. Ομοίως πράξατε τόσο για τον στολισμό όσο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του Πολιτισμού σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες του νησιού.

Αξιότιμοι κύριοι, σας ζητάμε την παύση αυτού του κοινωνικού αποκλεισμού ο οποίος επεκτείνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, στον Προϋπολογισμό αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αναλογική με την πόλη μας διάθεση των πόρων και την ισότιμη και ισορροπημένη διάθεσή τους, μεταξύ των κοινοτήτων, στους οποίους όλοι συμμετέχουμε.

Με την παράκληση να αναγνωστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2021.

Με εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΓΑΛΗΣΣΑ»