Νέα πρόσωπα στις θέσεις Αντιδημάρχων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

  • Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:39

Με απόφαση του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκου Λειβαδάρα, διαμορφώθηκαν οι αλλαγές στη διανομή των αρμοδιοτήτων της πολιτικής διοίκησης του Δήμου. 

Πιο συγκεκριμένα, δεν έγιναν αλλαγές σε πρόσωπα Αντιδημάρχων, ωστόσο αναδιανεμήθηκαν αρμοδιότητες και προστέθηκαν δύο άμισθες Αντιδημαρχίες, για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ.κ. Αγγελική Πρίντεζη και Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου:

  • Ορίζει τον κ. Φωτεινιά Νικόλαο του Βασιλείου, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών,

β) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών,

γ) την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους,

δ) την Προεδρία της Ποιότητας Ζωής του Δήμου και

ε) την τέλεση πολιτικών γάμων.  

  • Ορίζει τον κ. Αληφραγκή Μηνά του Θεοδώρου, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας,

β) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

γ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε

δ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής και

ε) την τέλεση πολιτικών γάμων.  

  • Ορίζει τον κ. Πιταούλη Ιωάννη του Ελευθερίου, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών,

β) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία,

γ) την υπογραφή όλων των αποφάσεων που απαιτούνται για την λειτουργία του Γραφείου αδειοδότησης εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (π.χ. ίδρυση και λειτουργία, σφράγιση κ.λπ.),

δ) την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου,

ε) τη διαχείριση της Δημοτικής Περιουσίας και

στ) την τέλεση πολιτικών γάμων

ζ) κατά τόπον, τις αρμοδιότητες στη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης

  • Ορίζει την κ. Λεονταρίτη Κλεονίκη (Αλίκη) του Αργυρίου, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Πολιτισμού και του Γραφείου Φιλαρμονικής, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού.

β )την τέλεση πολιτικών γάμων.

  • Ορίζει τον κ. Κουταβά Παναγιώτη του Ιωάννη, καθ' ύλην Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού.

β) την τέλεση πολιτικών γάμων.

γ) κατά τόπον, τις αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου.

  • Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βρούτση Ιωάννη του Νικολάου, καθ' ύλην άμισθο Αντιδήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, πλην του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προγραμμάτων και του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου.

β) την τέλεση πολιτικών γάμων. 

  • Ορίζει την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Πρίντεζη Αγγελική του Πέτρου, καθ' ύλην άμισθη Αντιδήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, και της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, πλην του Τμήματος Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Πολιτικής Προστασίας

β )την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου πλην του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και του Τμήματος Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.

γ) την ευθύνη λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου και

δ) την τέλεση πολιτικών γάμων.

ε) κατά τόπον, τις αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας.

Όσον αφορά στις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων, παραμένουν δύο εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ως εξής:

Ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μάρκο Ρούσσο του Πέτρου, ως εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, χωρίς αμοιβή, από 1/1/2022 έως και 31/12/2023 (ημερομηνία λήξης της θητείας των Αντιδημάρχων) αρμόδιο για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Ορίζει την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ειρήνη Δράκου του Δημητρίου, ως εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο, χωρίς αμοιβή, από 1/1/2022 έως και 31/12/2023 (ημερομηνία λήξης της θητείας των Αντιδημάρχων) αρμόδια για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης ΝΠΔΔ, του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προγραμμάτων και του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων, του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού καθώς και του Τμήματος Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.