ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου: «Συμμετοχή στην απογραφή, στηρίζουμε το νησί μας»

  • Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:17

Η Δημ.Τ.Ο Σύρου – Ερμούπολης καλεί όσους κατοίκους του νησιού μας δεν έχουν ήδη απογραφεί, να  προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, Νικ. Φιλίνη 1 (δίπλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Αιγαίου) στο λιμάνι της Ερμούπολης από τις 09:00 ως και τις 20:00.

Η απογραφή αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία απαιτεί την συμμετοχή όλων των πολιτών. Από την απογραφή εξαρτάται η χάραξη πολιτικών, το ύψος της χρηματοδότησης που θα λαμβάνει ο Δήμος, και η εκτέλεση έργων και δράσεων του νησιού μας για τα επόμενα 10 έτη ή μέχρι τη νέα απογραφή.

Η συμμετοχή ενός πολίτη στην απογραφή, θα δώσει τη δυνατότητα: 

  1. Στον Δήμο Σύρου –Ερμούπολης, να μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί τα μεγάλα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που του αναλογούν σύμφωνα με το μέγεθος του Δήμου, καθώς και να έχει θέσεις στα κατάλληλα κέντρα λήψης αποφάσεων για το σχεδιασμό αυτών.
  2. Στον κάθε πολίτη να απολαμβάνει τις αποτέλεσμα αυτών των έργων τα οποία είναι αναγκαία για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καθημερινότητα όλων. Π.χ. Ύδρευση, Αποχέτευση, Βελτίωση υποδομών μεταφορών και επικοινωνιών
  3. Στον επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο νησί, να έχει τις απαραίτητες υποδομές της πολιτείας, προκειμένου να μπορεί να αναπτύξει τη δραστηριότητα του και να προσελκύσει και να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του τουρισμού.
  4. Στον εργαζόμενο ή άνεργο, να απολαμβάνει ευκαιρίες απασχόλησης ή βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων συνθηκών εργασίας, λόγω των που λόγω των νέων χρηματοδοτήσεων και επενδύσεων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παραμείνουν ενεργοί, συμμετέχοντας στην απογραφή.

Είναι ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε τα προνόμια που απολαμβάνουμε στο νησί μας, παραμένοντας έτσι σε μία θετική αναπτυξιακή τροχιά και αποφεύγοντας δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Ετικέτες: