Κινητοποίηση ενάντια στη Ρωσική εισβολή από την ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ

  • Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:26

Πικετοφορία ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε χθες 26/02/2022 στην Ερμούπολη της Σύρου ύστερα από το κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Σύρου του ΚΚΕ.

Με τα συνθήματα «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» δόθηκε το μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν κανένα όφελος να  συστρατευθούν με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική - λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟ’ΐκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του NATO και της EE, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.