Συνέντευξη με τον νέο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Απόστολο Ρουσσουνέλο, ο οποίος κάλυψε τη θέση του αποχωρήσαντος, Γιώργου Μαραγκού

“Η Σύρος χρειάζεται όραμα και ανάπτυξη”

Σε υπεύθυνη αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή με ουσιαστικό λόγο θα επενδύσει ο δημοτικός σύμβουλος, Αποστόλης Ρουσσουνέλος όσον αφορά το διάστημα της παρουσίας του στα κοινά και στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης κατά τον χρόνο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας, έχοντας ως στόχο, την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών της Σύρου, για την ανάπτυξή της.

Ο ίδιος μετά από δυόμιση χρόνια επιστρέφει στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλύπτοντας το κενό που άφησε πίσω του ο Γιώργος Μαραγκός με την αποχώρησή του από τον Δήμο και την παραίτησή του από επικεφαλής της παράταξης, έχοντας την εμπειρία του και από θέσεις ευθύνης στον Δήμο, καθώς την περασμένη θητεία ήταν μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής.

Επισήμως ο ίδιος ξεκίνησε να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη συνεδρίαση της Δευτέρας (28/2/2022) και ως εκ τούτου, δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στην “Κοινή Γνώμη”.

  • Επανέρχεστε στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 2,5 χρόνια, καθώς αποχώρησε ο πρώτος επικεφαλής της παράταξής σας, Γιώργος Μαραγκός. Ποια είναι τα πρώρα συναισθήματα και οι πρώτες σκέψεις σας;

“Όπως ανέφερα και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματικά συγκινήθηκα καθώς επανήλθα μετά από 2,5 χρόνια. Με τους περισσότερους συναδέλφους είχα συνεργαστεί πριν από 5 χρόνια και είχαμε δώσει αγώνες τότε, είχαμε περάσει αποφάσεις που λειτούργησαν προς όφελος των δημοτών και του τόπου.

Με τον ίδιο ζήλο και με τις ίδιες προσπάθειες, από εδώ και μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας θητείας, θα προσπαθήσω από άλλο πόστο πλέον να βοηθήσω τον Δήμο σε όποιες αποφάσεις πάρει που θα κινούνται προς όφελος του νησιού. Στόχος μου είναι το καλύτερο για τους δημότες και τον τόπο που ζούμε”.

  • Συνεχίζει η παράταξη “Η Σύρος που αξίζουμε” με νέο επικεφαλής, τον Αλέξη Αθανασίου, ο οποίος πήρε το “πράσινο φως” μέσα από εσωτερικές διαδικασίες της ομάδας σας. Πώς κρίνετε την παρουσία του στα “ηνία” της δημοτικής παράταξης στην οποίαν ανήκετε κι εσείς; Ο ίδιος έχει δηλώσει κι επίσημα πλέον πως θα διεκδικήσει τον Δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές...

“Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Αθανασίου και από τη δική μου πλευρά είναι απεριόριστη. Είναι γνώστης πολλών πραγμάτων που έχουν σχέση με τον Δήμο, τα κοινά και με όλες τις διαδικασίες. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας και έτσι η δημοτική παράταξή μας μπορεί να έχει συνέχεια ώστε να διεκδικήσουμε ξανά τον Δήμο και τη Διοίκησή του. Στόχος μας είναι να έχουμε διάλογο με την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά σαφώς θα καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα που συνδέονται και αφορούν το νησί μας και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των δημοτών.

Αυτές οι παρεμβάσεις μας θα γίνονται πάντοτε σε ένα πλαίσιο διαλόγου και δημοκρατικής συμπεριφοράς και αντίληψης των πραγμάτων. Όσα πρέπει να πούμε κάτι, θα το λέμε”.

  • Αυτά τα δυόμιση πρώτα χρόνια της τρέχουσας θητείας παρακολουθούσατε τα πράγματα στον Δήμο; Πώς κρίνετε τις εξελίξεις που συνοδεύουν αυτήν τη θητεία και κυρίως πως αξιολογείτε την πορεία της Δημοτικής Αρχής; Οι δημότες έδωσαν ένα μεγάλο ποσοστό στη σημερινή Δημοτική Αρχή στις εκλογές και είχαν μεγάλες προσδοκίες. Πώς κρίνετε τη στάση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με όλα αυτά;

“Ήμουν στα πράγματα, παρακολουθούσα, βέβαια ήμουν σε μία απόσταση καθώς δεν περίμενα πως θα βρισκόμουν ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχα μία εικόνα, αλλά αυτή ξεκαθάρισε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Διέκρινα ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει μία δυναμική αντιμετώπιση των πραγμάτων από τη Δημοτική Αρχή. Δεν ψάχνει, δεν δημιουργεί, δεν προχωρά σε ένα όραμα, ίσως δεν έχει όραμα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχει μία νωθρότητα και αυτό το διαπίστωσα. Τη μία μας φταίει ο κορωνοϊός, την άλλη η Ουκρανική κρίση για παράδειγμα. Κανένας δεν αναρωτιέται στη Δημοτική Αρχή αν έχει ευθύνη και αν δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος.

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και με το αεροδρόμιο είμαστε στο ίδιο σημείο για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου. Οι υποδομές στα ίδια σημεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε μαύρο χάλι. Τι να σχολιάσω... Δεν το περίμενα. Και το ταμειακό μας απόθεμα παραπάνω. Αυτή είναι η ουσία; Η ουσία είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές για την ανάπτυξη του τόπου. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα του δημότη και το νησί συνολικά”.

  • Από την πλευρά σας ποια θέματα θα θέσετε σε προτεραιότητα από τη σκοπιά της αντιπολίτευσης στο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της θητείας;

“Στο κομμάτι του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να βρούμε έναν βηματισμό. Αλλάζουμε συνεχώς εταιρείες. Πρέπει να δούμε πού θέλουμε να πάμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις γι αυτήν τη διαδρομή. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξουμε τις συνεργασίες σε αυτόν τον τόπο. Ενδεικτικά, να αναφερθώ στο Πανεπιστήμιο. Το μόνο που ακούμε συνεχώς είναι για το κτιριακό πρόβλημά του. Κανένας δεν έχει φροντίσει να πει ότι με το ΤΜΣΠΣ μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες με την πλευρά του Νεωρίου για παράδειγμα ώστε να υπάρξουν εξελίξεις επάνω σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας κ.α.. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε εξελίξεις και στο βιομηχανικό κομμάτι του τόπου. Μήπως με τέτοιες συνεργασίες θα μπορούσε ο τόπος να προσελκύσει και άλλους ανθρώπους να επιλέξουν τον τόπο και να έχουμε όφελος...”.

  • Ποια είναι η δέσμευσή σας προς τους δημότες για την παρουσία σας στον Δήμο για το επόμενο διάστημα;

“Από την πλευρά μου θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου και θα στηρίξω τις σωστές αποφάσεις από την Δημοτική Αρχή. Θα στηρίξω τους συναδέλφους μου όταν παράγουν έργο, αλλά θα καυτηριάσω όταν υπάρχουν θέματα αρνητικά για τον τόπο. Δεν θέλουμε την οπισθοδρόμηση και το τέλμα. Η Σύρος έχει ανάγκη την πρόοδο και το όραμα για να αναπτυχθεί. Πρέπει να φύγουμε από την παλαιομοδίτικη αντίληψη των πραγμάτων και να δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε για τη Σύρο. Ας κοιτάξουμε επιτέλους και πέρα από τη στασιμότητα”.