Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου Ερμούπολης στηρίζει τους συμβασιούχους Covid

  • Πέμπτη, 10 Μαρτίου, 2022 - 10:19

Εκατοντάδες Συμβασιούχοι Covid θα συγκεντρωθούν σήμερα, Πέμπτη 10/3/22, στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις 3.000 εργαζόμενων που εργάστηκαν σε όλες τις φάσεις της πανδημίας στους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού όλης της χώρας.

Στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 το μεσημέρι) παίρνουν μέρος δεκάδες σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές συμβασιούχων και εργαζόμενες/οι από όλη την Αττική. Ταυτόχρονα κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα αφού η Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις Απολύσεις έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας 3.000 συμβασιούχων Covid στους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού όλης της χώρας είναι αγώνας δίκαιος. Κάλυψαν τις τεράστιες ανάγκες των Δήμων και των Περιφερειών τα δυο χρόνια της πανδημίας . Όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους, με την εργασία τους καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες και όχι έκτακτες ανάγκες, όπως θέλει να το παρουσιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Στον δικό μας Δήμο Σύρου- Ερμούπολης, απασχολούνται αυτή την στιγμή 11 (έντεκα) συμβασιούχοι covid οι οποίοι είναι εξαιρετικά απαραίτητοι στις θέσεις που καλύπτουν και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για πλήρη εργασία.