Σύρος

Μαθητική παρέλαση με αίσθηση κανονικότητας

  • Παρασκευή, 25 Μαρτίου, 2022 - 11:45
  • /   Eνημέρωση: 25 Μαρ. 2022 - 14:12

Κάτι από την εποχή προ πανδημίας θύμισε η φετινή μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, για την τιμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τόσο κατά τη χθεσινή πορεία στεφάνωσης των σχολείων της Σύρου, όσο και κατά τη σημερινή παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μιαούλη, έπειτα από δύο χρόνια ακυρώσεων των σχετικών δράσεων λόγω πανδημίας, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παραβρεθεί και να χειροκροτήσει τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους προσκόπους και τους αθλητές του νησιού.

Παρά τις αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας, και την σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό τήρηση των υγειονομικών μέτρων, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 παραμένει ως λόγος ανησυχίας. Εντούτοις, τα σχόλια των παρευρισκόμενων υπήρξαν θετικά, καθώς έπειτα από δύο χρόνια, η πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου, έδωσε την ελπίδα για επιστροφή σε προπανδημικούς ρυθμούς ζωής.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, οι Πρόσκοποι Σύρου, καθώς και τα μέλη των χορευτικών και αθλητικών συλλόγων του νησιού, παρέλασαν με υπερηφάνεια υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Στην έναρξη της παρέλασης έγινε παρουσίαση πολεμικής σημαίας από το ΤΕΘ Ερμούπολης. 

Μία ακόμη «νότα» ανάτασης, υπήρξε η παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών, από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης και του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος», που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της παρέλασης.

Υπενθυμίζεται, ότι της παρέλασης, προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ο Πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε από τη Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα και στα μνημεία της Άνω Σύρου, της Βάρης, του Γαλησσά και της Ποσειδωνίας, από μαθητές των τοπικών σχολικών μονάδων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.