Συνάντηση της Ο.Μ. Σύρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου

  • Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022 - 12:47

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σ.Ε. της Ο.Μ. ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το Δ.Σ. του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ                          

Πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου τη Δευτέρα 27/6/2022. Από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σύρου συμμετείχαν, η Αικατερίνη Γιαννακά, μέλος Κεντρικής Επιτροπής, ο Ανδρέας Τζίνης, μέλος Συντονιστικού Νομαρχιακής Επιτροπής ( Ν.Ε.)  Κυκλάδων και Συντονιστής Ο.Μ. Σύρου, η Αναστασία Αργυροπούλου, μέλος της Ν.Ε., η Ευαγγελία Καρακωνσταντή, Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ο.Μ., τα μέλη Κώστας Δανιόλος, Γιώργος Μαραγκός, Γιάννης Μπάιλας, Βασίλης Οικονομίδης. Από το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου η Κατερίνα Καλογεράκη, Πρόεδρος, η Άννα Παντελή, Αντιπρόεδρος, η Άννα Καμπάνη, Γραμματέας, τα μέλη Μαρία Μαυράκη, Δέσποινα Νικολα’ί’δου. Η 90΄λεπτη συζήτηση είχε θέμα τα αιτήματα του Συλλόγου, τα προβλήματα του Νοσοκομείου κυρίως, αλλά κι ευρύτερα  του Νομού & Ελλάδας στην Υγεία / ΕΣΥ ως αλληλοσυνδεόμενα, με δημιουργικό και αναλυτικό διάλογο από όλους.                                                                         

Μετά την αρχική ενημέρωση από το Σύλλογο, τα μέλη του απάντησαν περαιτέρω στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα προβλήματα.                                                                                               

Εκ μέρους του Συλλόγου αποτυπώθηκε η αγωνία για το μέλλον του Νοσοκομείου, του οποίου η ανόρθωση μπορεί να εξασφαλιστεί, προς όφελος των Συριανών και Κυκλαδιτών, μόνο με την ικανοποίηση, και άμεσα, των αιτημάτων του Συλλόγου.                                                              

Εκ μέρους   του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσιάσθηκαν επιγραμματικά όλες οι ενέργειες και τα έγγραφα ή ομιλίες  του τελευταίου διαστήματος για Νοσοκομείο Σύρου & ΕΣΥ :  Σ.Ε., Ν.Ε., Βουλευτή Νομού, Ερωτήσεις Βουλευτών, Τομεάρχη στο πρόσφατο Νομοσχέδιο, Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου κ.λπ., τα οποία είναι σύμφωνα  με ΟΛΑ, & τα οκτώ  καίρια αιτήματα του Συλλόγου, όπως διατυπώθηκαν στο ‘’ Δελτίο Τύπου’’ του της 17/6/2022. Κι εδόθησαν όλα τα κείμενα στο Σύλλογο.                              

Κοινές διαπιστώσεις των δύο πλευρών :

Σημαντική η κινητοποίηση της Σύρου στις 8/6/2022.

Αδήριτη η ανάγκη να συνεχιστούν & διευρυνθούν οι κινητοποιήσεις, γιατί η Υγεία αφορά όλους μας, είναι το πρώτο δικαίωμα που πρέπει δημόσια να διασφαλιστεί, καθώς τα προβλήματα οξύνονται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.                                                

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σύρου τέλος, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι, σεβόμενος απόλυτα την αυτονομία κάθε Φορέα της Σύρου, και πάλι, όπως πάντα, θα στηρίξει πολιτικά τον αγώνα του Συλλόγου & κάθε Φορέα συριανού, για να σωθεί και να αναπτυχθεί το Νοσοκομείο της  Σύρου, προτρέποντας τα μέλη του, όλους τους Συριανούς εκ νέου να συμπράξουν αγωνιστικά.                                                                                    

 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΟΥ του  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.