Επαφές του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Σύρο

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, συνοδευόμενος από κυβερνητικούς βουλευτές, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σημαντικών επαφών στο νησί.

Πρώτος σταθμός αποτέλεσε το Νεώριο Σύρου, όπου και τον υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Σαββίδης, καθώς απουσίαζε ο πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας. Ο Γενικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τη σημερινή νέα πορεία του ναυπηγείου, με τη στήριξη των εργαζομένων, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Σύρου, Αντώνης Χατζαντώνης. Παράλληλα, από την πλευρά του μίλησε για τη δημιουργία Σχολής κατάρτισης, ώστε το Νεώριο προσεχώς να μπορεί να ενισχύεται ακόμη περισσότερο με εξειδικευμένο προσωπικό από το νησί.

Αμέσως μετά, ο κ. Κουτουλάκης μετέβη στο Λιμεναρχείο Σύρου, όπου είχε συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση σχετικά με την ανταπόκριση των λιμενικών στο πολύ σημαντικό έργο τους και στα καθήκοντά τους με έμφαση την ασφάλεια στον θαλάσσιο χώρο. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Ιάκωβος Γκύζης. Ακολούθως, μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου και συζήτησε με τον Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα. Μεταξύ άλλων, τέθηκαν επί τάπητος θέματα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο και οι αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι επαφές του κ. Κουτουλάκη συνεχίζονται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Ο ίδιος συνοδεύεται από τη βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστο Καφτηράνη και τους βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη, Κωνσταντίνο Μπλούχο και Ιάσονα Φωτήλα. Στις συναντήσεις έδωσε το “παρών” και ο Περιφερειακός Διοικητής της Αστυνομίας για το Ν. Αιγαίο, κ. Μιχαλόπουλος.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.