Κλείνει η οδός Μπαμπαγιώτου από 1/9, στο ύψος της παράκαμψης της Αστυνομίας μέχρι τη Δόξα, για τη συνέχιση του μεγάλου έργου στην περιοχή του Βούρλη

Ξεκινά η β΄ φάση αρχές Σεπτεμβρίου

Παρεμβάσεις επί του δρόμου και αποσύνδεση των φορτίων του από τον τοίχο αντιστήριξης

Κλείνει ο δρόμος για οχήματα και μηχανές στο ύψος της περιοχής του Βούρλη από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του 2022, προκειμένου να υλοποιηθεί η β΄ φάση του πολυσυζητημένου έργου και να αποσυνδεθούν τα φορτία του δρόμου από τον τοίχο αντιστήριξης, ώστε προσεχώς, η διέλευση ακόμη και βαρέων οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το έργο με τίτλο “Ανακατασκευή οδικού τμήματος περιοχής Βούρλη στην Ερμούπολη” προχώρησε στην α΄ φάση του προ μηνών, ενώ πλέον, απομένουν οι παρεμβάσεις επί του δρόμου, για να ολοκληρωθεί.

Η β΄ φάση του έργου περιλαμβάνει αποξήλωση του παλαιού οδοστρώματος, τσιμεντοπασσαλώσεις και προσεχώς, ασφαλτόστρωση και συντήρηση στα κάγκελα της περιοχής, προκειμένου να μπορέσει να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και οι διερχόμενοι να μην διατρέχουν κίνδυνο, καθώς είναι γνωστό το κατολισθητικό φαινόμενο που πλήττει εδώ και δεκαετίες την περιοχή.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα που θα ισχύσουν από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την περαίωση του έργου.

Αναφορικά με τα παραπάνω ρωτήθηκε για τη συνεννόηση με τον εργολάβο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, δεδομένης της εξέλιξης που θα πρέπει να έχει το έργο.

Εκτίμηση ολοκλήρωσης μέχρι τα Χριστούγεννα

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τον αποκλεισμό του δρόμου από αρχές Σεπτεμβρίου, απάντησε καταφατικά, εξηγώντας τα μέτρα που θα ισχύσουν. “Ναι. Από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων. Θα κλείσει ο δρόμος από τη συμβολή της οδού Μπαμπαγιώτου με το δρόμο παράκαμψης για την Αστυνομία. Το έργο θα είναι περίπου σε έκταση 10 μέτρων. Ωστόσο, το σημείο που θα αποκλειστεί για λόγους ασφάλειας θα είναι μέχρι και την Δόξα. Θα υπάρξει το εργοτάξιο του αναδόχου για να προσεγγίζουν τα μηχανήματα έργου” ανέφερε, μιλώντας παρακάτω για τη συνεννόηση με τον εργολάβο σχετικά με τον χρόνο εξέλιξης του έργου.

“Ο σκοπός είναι να “τρέξει” το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση και τη δυσκολία που θα συναντήσει ο εργολάβος στην αποξήλωση του παλαιού οδοστρώματος. Υπάρχει ένας ισχυρός οπλισμός και λογικά η αποξήλωση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Επίσης, αυτές οι εργασίες δεν θα γίνουν με μεγάλα μηχανήματα ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες δονήσεις και προκληθεί θέμα στον τοίχο αντιστήριξης. Θα πρέπει να γίνει με μικρά μηχανήματα η όποια παρέμβαση στο σημείο. Αυτές οι εργασίες δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα απαιτήσουν” διευκρίνισε, λέγοντας παράλληλα πως, “Η συνεννόηση που έχουμε κάνει με τον εργολάβο είναι το έργο να ξεκινήσει και να εργάζονται εντατικά”.

Προσδιορίζοντας το στάδιο του έργου, ο ίδιος αναφέρθηκε στη β΄ φάση.

“Η πρώτη φάση που αφορούσε τον τοίχο αντιστήριξης έχει ολοκληρωθεί και τώρα έχουμε τη β΄ φάση. Την αποξήλωση των παλαιών τμημάτων, να “δεθεί” ο δρόμος καλά και να αποσυνδεθεί το τοιχίο αντιστήριξης από τα φορτία του δρόμου. Για να το πω πολύ απλοϊκά, ακόμη και να υποχωρήσει το τοιχίο, ο δρόμος να μην έχει πρόβλημα” ανέφερε, λέγοντας πως μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου, για το θέμα της διέλευσης οχημάτων και min bus, δεν αλλάζει κάτι.

“Η προοπτική αυτή που έχουμε για να είμαι πιο εύστοχος, είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι θα ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζεται το έργο από αρχές Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε δεν αλλάζει κάτι” ανέφερε, ενώ για την αντοχή των πολιτών μέχρις ότου περαιωθεί το έργο, σχολίασε τα εξής: “Η διέλευση των κατοίκων της περιοχής θα γίνεται από πεζοδρόμιο και τμήμα που θα υποδειχθεί. Είχα χθες συνάντηση και με κατοίκους της Δόξας. Τα εξηγήσαμε και δείχνουν κατανόηση. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή και είναι θετικοί στο να ξεκινήσει η παρέμβαση για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μετά θα υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις και τα mini bus θα φθάνουν μέχρι την Δόξα”.

Η απόφαση για τα κυκλοφοριακά μέτρα

Ακολουθεί αυτούσιο το τμήμα της εισήγησης που αφορά στα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα της περιοχής. “Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εκτέλεσης του έργου με τίτλο “Ανακατασκευή οδικού τμήματος περιοχής Βούρλη στην Ερμούπολη” επί της οδού Μαυροκορδάτου και την ανάγκη προσωρινού κλεισίματος οδού, σε τμήμα της οδού Μαυροκορδάτου παρακαλούμε όπως εγκρίνετε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως αυτές έχουν κατατεθεί με το σχετικό έγγραφο:

Με το τέλος των εργασιών, θα αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων σε τμήμα της οδού Μαυροκορδάτου επειδή επηρεάζει τις οδούς Μπαμπαγιώτου και Αγ. Δημητρίου, θα πρέπει να μπούνε ενημερωτικές πινακίδες ότι η οδός είναι κλειστή λόγω εκτέλεσης εργασιών επί της οδού Μπαμπαγιώτου (στη διασταύρωση της οδού Ν. Φιλάρετου με την οδό Μπαμπαγιώτου) και στη συμβολή της οδού Αγ. Δημητρίου με τον ανοικτό χώρο στάθμευσης της Δόξας.

Ο έλεγχος της κυκλοφορίας θα γίνεται με ευθύνη του εργολάβου (τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων για την απαγόρευση στάθμευσης, τοποθέτηση κώνων, σήμανσης κλπ). Με το τέλος των εργασιών, θα αποδοθεί η οδός στην κυκλοφορία. Η εφαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει με την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης εργοταξίου και την ύπαρξη ατόμων του αναδόχου για την ομαλή κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων. Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινός φωτεινός σηματοδότης.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι τοπικού και μη μόνιμου χαρακτήρα, βελτιώνει την κυκλοφοριακή ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει διέλευση κατά τη διεξαγωγή των εργασιών και επίσης γίνεται για λόγους ασφαλείας. Η παρέμβαση θα γίνει στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “Ανακατασκευή οδικού τμήματος περιοχής Βούρλη στην Ερμούπολη” όπου ο ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία 3Κ.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από 1-9-2022 έως το πέρας των εργασιών. Μετά από την άρση, οι ρυθμίσεις θα επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση”.

 

Ετικέτες: