Κατάθεση στεφάνου της ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 - 19:27

Κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε στην προτομή του αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή η Κομματική Οργάνωση Βάσης Σύρου του ΚΚΕ, τιμώντας την 49η επέτειο από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
Στην ομιλία του ο Φραγκίσκος Ζαΐρης, μέλος της ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ, τόνισε: «το σύνθημα του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" παραμένει τραγικά επίκαιρο, οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ζουν ήδη σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, πληθωρισμού, διόγκωσης της ανεργίας, μείωσης του βιοτικού τους επιπέδου, επιδρομής των καπιταλιστικών συμφερόντων ενάντια στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία, διόγκωσης του θεσμικού πλαισίου και των πολυπλόκαμων μηχανισμών καταστολής της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας και των αγώνων της.
Το ίδιο τραγικά επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα "Έξω αι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ", που κοσμούσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου, οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη διάταξη των καπιταλιστικών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών δεν κάνουν τους λαούς λιγότερο ανήσυχους, είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις εφιαλτικές συνέπειες των συγκρούσεων των καπιταλιστών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των αγορών και των σφαιρών επιρροής.
Το ΚΚΕ, αντλώντας διδάγματα, έμπνευση και δύναμη από την ιστορική πορεία του, την ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται, στις μικρές και τις μεγάλες μάχες που δίνει καθημερινά ο λαός μας. Έτσι ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν οι καιροί, για να γίνει ο λαός μας πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Για να "πάρουν τα όνειρα εκδίκηση" και να γίνει πραγματικότητα "το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό!".»
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου.