Συνάντηση της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Π.Σ. Σύρου με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου

  • Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022 - 14:31

Με αφορμή το bazaar που διοργανώνει η «Κάριτας», που αρχίζει την Τετάρτη 30/11/22, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Σύρου Π.Σ., επισκέφτηκε στις 26/11/2022 τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου, που είναι επικεφαλής της «Κάριτας», και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιότατος ανέπτυξε το φιλανθρωπικό έργο της «Κάριτας» στη Σύρο, η οποία στηριζόμενη στον εθελοντισμό, διοργανώνει εκδηλώσεις, bazaar, επισκέψεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία, και γεύματα αγάπης.

Το παζάρι της Κάριτας, διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο, την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων, και σκοπός του είναι η παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η αλληλεγγύη δεν είναι λόγια, είναι έργο και προσφορά.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την πραγματοποίηση της συνάντησης, εξήρε το έργο της Καθολικής Εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα, και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το έργο της καθολικής εκκλησίας στο νησί, καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχία του παζαριού της «Κάριτας», δείχνοντας την οφειλόμενη αλληλεγγύη στα λαϊκά στρώματα του νησιού, που πλήττονται από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και οδηγούνται στην τελικά στην εξαθλίωση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό ζήτημα των ιερέων της, αλλά και στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα, ήδη από το 2014 όταν είχαν συναντηθεί στα πλαίσια του κινήματος «Φοκολάρι», αλλά ακόμη και αργότερα όταν ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επικροτήσει δημοσίως τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Πέτρο έγινε στα πλαίσια συναντήσεων γνωριμίας που προγραμματίζει με τους Προκαθήμενους της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου το συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Βασιλάκης, συντονιστής, η Μαρία Μαυράκη, αναπληρώτρια συντονίστρια και η Καίτη Γιαννακά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.