Κοπή πίτας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Με αποχαιρετισμό Λειβαδάρα η υποδοχή του νέου έτους

Μία ζεστή εκδήλωση για την υποδοχή του νέου χρόνου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με τον Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα να απευθύνει ευχές προς όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου και να προχωρά σε έναν λιτό απολογισμό της θητείας του, καθώς προσεχώς αποχωρεί από τα κοινά.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας μετέβησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να υποδεχθούν το νέο έτος. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, ενώ στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Δήμου παρέστη και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, αλλά και ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας.

Αποχωρεί ικανοποιημένος και με συγκίνηση

Ειδικότερα, για τον Νίκο Λειβαδάρα μετά τη συμπλήρωση της τρέχουσας θητείας, κλείνει ο κύκλος του στα κοινά μετά από 32 χρόνια. Ο ίδιος στην ομιλία του τόνισε πως αποχωρεί συνειδητά και από επιλογή, χωρίς απογοήτευση και χωρίς κούραση, θεωρώντας πως προσέφερε ό,τι καλύτερο πίστευε για τον τόπο. Στους υψηλούς στόχους του, υπήρξε το όραμα της Πανεπιστημιούπολης, για το οποίο έθεσε τη βάση, διεκδικώντας τη μεταβίβαση ενός μεγάλου τμήματος του στρατοπέδου, αναφορικά με το οποίο έχει επιτύχει τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΘΑ. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει το διαδικαστικό κομμάτι ενώ πλέον παίρνει τη σκυτάλη για εγκρίσεις η Περιφέρεια. Ταυτόχρονα και όπως πολλάκις έχει τονισθεί, από δημοτικής πλευράς θα γίνουν τεχνικά έργα στον χώρο που έχουν συμφωνηθεί με την πλευρά του Στρατού.

Αμέσως μετά, μίλησε για τις κινήσεις του Δήμου σε έργα και παρεμβάσεις, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του Λιμενικού Ταμείου και της προέδρου, Κανδιώς Μαραγκού, όπως ενδεικτικά τη νομιμοποίηση της μαρίνας.

Ο Νίκος Λειβαδάρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύνολο των συνεργατών του στον Δήμο την τρέχουσα θητεία, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Τον Δήμαρχο ευχαρίστησε το σύνολο των ανθρώπων που απηύθυναν ευχές και χαιρετισμό, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Μητροπολίτης Σύρου, που του προσέφερε μία εικόνα, μιλώντας εγκαρδίως για τον ίδιο και την παρουσία του σε αυτόν τον τόπο, αλλά και ο Καθολικός Επίσκοπος.

Τέλος, ευχές απηύθυνε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Αθανασίου, καθώς και η πρόεδρος της Κοινότητας Ανθή Χαλκιά που συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία τους.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση έδωσε το “παρών” ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Ρώτας, ενώ τέλος, δέκα εργαζόμενοι του Δήμου κέρδισαν για πρωτοχρονιάτικο δώρο, δύο ημέρες άδειας.

Ετικέτες: