Παρουσίαση του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού του Άρη Ρώτα καθώς και των βασικών αρχών, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου

“Με σχέδιο για τη Σύρο” για θετικό αποτύπωμα

Το όνομα, το λογότυπο καθώς και τις βασικές αρχές του συνδυασμού του - “Με σχέδιο για τη Σύρο”-, παρουσίασε χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο ξενοδοχείο Castro.

Παρουσίαση βασικών αρχών του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου, Άρη Ρώτα.

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023

Ο ίδιος αναπτύσσοντας βηματισμό ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ενώ παρουσίασε και τα “θεμέλια” πάνω στα οποία “στήνει” τον συνδυασμό του. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων επεσήμανε πως ο συνδυασμός του θα απαρτίζεται από πρόσωπα με θέληση για δουλειά και πρόοδο, ικανά να ανταπεξέλθουν σε θέσεις ευθύνης, προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει έναν “υγιή” ρόλο απέναντι στον δημότη. Επιπλέον, εκτίμησε πως η ποιότητα της προεκλογικής αντιπαράθεσης θα είναι αυτή που ταιριάζει στον τόπο, δηλαδή θα γίνει με σεβασμό στους δημότες, προκειμένου να αναδειχθούν οι θέσεις κάθε υποψηφίου. Τέλος, ο ίδιος εξήγησε πως οραματίζεται μία Σύρο συνώνυμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, έργο για το οποίο εκείνος με το συνδυασμό του αλλά και με όλους τους δημότες, μπορεί να επιτύχει.

Λογότυπο: Η πρόοδος και το αποτύπωμά της

Ειδικότερα, για τη δημιουργία του λογοτύπου του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”, ο επικεφαλής του, ανέπτυξε την κύρια συλλογιστική που ακολουθήθηκε. “Ως βασικό λογότυπο δημιουργήθηκε ένα αποτύπωμα στο σχήμα της Σύρου. Με απλό σχεδιασμό, ελεύθερη γραφή και γήινα χρώματα, το λογότυπό μας στοχεύει πρωτίστως να αντιπροσωπεύσει κάθε έναν πολίτη προσωπικά, με φιλικό και προσιτό τρόπο, θυμίζοντάς του, τη σημαντικότητά του ως προς τον τόπο του, καθώς και την προσωπική του σχέση με αυτόν, ενώ παράλληλα, προαναγγέλλει και το αποτύπωμα που θα αφήσουμε στη Σύρο, μέσα από το έργο μας. Το αποτύπωμα αυτό ανήκει σε όλους τους Συριανούς που αναζητούν τη θετική εξέλιξη του τόπου μας και συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.”.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε παρακάτω ο Άρης Ρώτας, για τον συμβολισμό του λογοτύπου του συνδυασμού του, ο στόχος είναι να αποδοθεί η πρόθεση ότι το έργο που θα αναπτυχθεί θα αποτελεί συνώνυμο της προόδου στις υποδομές, στην ποιότητα ζωής, στην επιχειρηματικότητα, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. “Κάθε έργο, δράση, όραμα θα έχει το δικό του αποτύπωμα, τη δική του σφραγίδα. Χωρισμένοι σε πέντε χρωματικούς κώδικες, αποτυπώνονται οι πέντε άξονες δράσεών μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην παρουσίασή του, έκανε αναφορά και στα υπολογότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ρεαλισμός, σχέδιο, όραμα και δράση

Τις βασικές θέσεις επάνω στις οποίες εδράζει την πεποίθησή του, πως η Σύρος μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, έχοντας “πυξίδα” φυσικά ένα συγκεκριμένο όραμα και ένα σχέδιο, ανέλυσε ο Άρης Ρώτας.

Αρχικά εξήγησε πως θέτει υποψηφιότητα γιατί έχει “γνώση, όρεξη και μεθοδικότητα” για να δουλέψει για το νησί.Μια γνώση την οποία έχω αποκτήσει από την 15ετή επαγγελματική μου ενασχόληση και συνεργασία με Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και αφορά κυρίως τη διαχείριση των διαδικασιών που αφορούν στο μεγαλύτερο κομμάτι των λειτουργιών ενός Δήμου”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας παρακάτω για την ομάδα που τον πλαισιώνει. “Με πλαισιώνει μια ομάδα πολιτών με φρεσκάδα, ικανότητες αλλά και εμπειρία, έτοιμη ν’ ανταποκριθεί σε όλες τις θέσεις ευθύνης του Δήμου. Αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική, δεν αντιμετωπίζουμε τον Δήμο ως «ενός ανδρός αρχή», αλλά με συνένωση δυνάμεων και συνεργασία ανθρώπων, οι οποίοι, είτε έχουν εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε είναι εκτός πολιτικής σκηνής και οι οποίοι πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο με κύριο χαρακτηριστικό τους, τις ικανότητες που έχει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και το έργο που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα”. Ο ίδιος για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, επεσήμανε πως δίνει έμφαση στην “ανανέωση προσώπων και ιδεών”, που όπως εξήγησε “είναι απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουμε μπροστά”.

“Αντιλαμβάνεστε ότι δεν ακολουθούμε την πεπατημένη παλαιών πολιτικών πρακτικών, πολύ δε περισσότερο είμαστε μακριά από κομματικές ταμπέλες. Η συμμετοχή άφθαρτων ατόμων, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή κυριολεκτικά επίλεκτων έμπειρων αυτοδιοικητικών στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μια νέα οπτική άρα και σε μια νέα περισσότερο αποτελεσματική διαχείριση”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στην ομάδα του όπως άλλωστε και στη Σύρο “δεν έχουν θέση οι παλιές νοοτροπίες”. “Νοοτροπίες που επί χρόνια αποτελούν καθεστώς με κριτήριο την ψηφοσυλλογή ή την εξασφάλιση μιας καρέκλας δεν μας ταιριάζει. Δεν σκοπεύουμε να προάγουμε μεμονωμένα συμφέροντα, αλλά το κοινό καλό”, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους.

Αμέσως μετά, εξήγησε πως ο ίδιος και η ομάδα του, “οφείλουμε να επαναπροσδώσουμε στο νησί μας την αίγλη που του αρμόζει”, στηριζόμενοι σε όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή (οικιστική της φυσιογνωμία, πολιτισμός, επιχειρηματική κουλτούρα κ.α.”.

Ο ίδιος ανέφερε ξεκάθαρα πως, “ο Δήμος δεν μπορεί να αποτελεί το “μαγαζί” κομμάτων ή ατομικών συμφερόντων, αλλά πρέπει να λειτουργεί ως εκφραστής όλων των δημοτών”.

Όπως εξήγησε, “είναι περισσότερο από σαφές και αυταπόδεικτο, λόγω και των συμμετοχών στο ψηφοδέλτιό μας ότι δεν ανεμίζουμε κομματικές παντιέρες, πολύ δε περισσότερο δεν εξυπηρετούμε πολιτικά, κομματικά ή ακόμα και ατομικά συμφέροντα”.

Αναφορικά μάλιστα με τη λειτουργία του Δήμου, ο ίδιος επεσήμανε πως οραματίζεται “έναν Δήμο αποτελεσματικό που θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών”. “Ένας δήμος που δεν θα λειτουργεί με μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, ένας δήμος που δεν θα διοικείται με μοναδικό κριτήριο το κόστος των πολιτικών αποφάσεων, γιατί δεν είμαστε πολιτικοί καριέρας, αλλά δημότες και εμείς αυτού του τόπου και θα αντιμετωπίσουμε τη διοίκηση του Δήμου με ακριβώς αυτό… το κριτήριο του δημότη”, διευκρίνισε.

Σχετικά δε με υποθέσεις και προβλήματα που σήμερα μοιάζουν άλυτα, ο κ. Ρώτας υπήρξε κατηγορηματικός. “Εφόσον υπάρχει βούληση και προγραμματισμός δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν αυτό τον τόπο τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια, όπως είναι το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ, η διαχείριση σκουπιδιών και άλλα. Κατά την γνώμη μας δεν υπάρχουν «άλυτα προβλήματα» ούτε «καυτές πατάτες». Για να λυθούν όμως απαιτούνται γενναίες αποφάσεις αλλά και θάρρος”.

Ακόμη, ο Άρης Ρώτας επεσήμανε πως μαζί με όλους τους δημότες και μακριά από υποσχεσιολογία είναι εφικτό να υλοποιηθεί “ένα ρεαλιστικό σχέδιο ευημερίας για το σήμερα και το αύριο της Σύρου”, αλλά και να υπάρξει “προοπτική και θεμέλια ανάπτυξης σε όλους τους τομείς”.

Κλείνοντας την παρουσίαση των βασικών αρχών του, επεσήμανε πως για την επίτευξη του οράματος του συνδυασμού του, “στηρίζομαι στους ανθρώπους αυτού του τόπου, τους οποίους και πιστεύω.”.