Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Σύρο με πρώτο σταθμό το Νεώριο

“Οι Κυκλαδίτες να συμμετέχουν ξανά στη γιορτή της δημοκρατίας”

Δόμνα Μιχαηλίδου και Σοφία Ζαχαράκη ευχαρίστησαν τους νησιώτες για τη στήριξή τους στις εκλογές

Τη δέσμευση πως η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίζει να ασκεί πολιτικές προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, εφόσον είναι ξανά κυβέρνηση, έδωσαν τα μέλη που απάρτιζαν το κλιμάκιο της γαλάζιας παράταξης προς τους Συριανούς και τις Συριανές που συνάντησαν, κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους στο νησί.

Στο πλαίσιο των περιοδειών τους στο νομό Κυκλάδων, η Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώην υφυπουργός Εργασίας), η Σοφία Ζαχαράκη (πρώην υφυπουργός Τουρισμού), ο Δημήτρης Σκάλκος (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων), ο Μάνος Λογοθέτης (Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής), ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας) και ο Χρήστος Ροϊλός (διοικητής 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) μετέβησαν στη Σύρο, προκειμένου να στείλουν ηχηρό το μήνυμά τους για τη δεύτερη κάλπη της 25ης Ιουνίου, αλλά και για να ευχαριστήσουν τους νησιώτες για τη σημαντική στήριξη που δέχθηκαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο υποδέχθηκαν και συνόδευσαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. Σύρου, Στάθης Μπαρμπούνης, αρκετά κομματικά στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές, Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Ανθή Χαλκιά και Δέσποινα Πρίνια.

Πρώτη επίσκεψη στο Νεώριο

Πρώτος σταθμός για τους ίδιους υπήρξε το ναυπηγείο του Νεωρίου, όπου και νωρίς το πρωί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα. Τα πρόσωπα του γαλάζιου κλιμακίου συζήτησαν με τον ίδιο για την πορεία του Νεωρίου και για τα βήματα εξέλιξής του, το οποίο αποτελεί σήμερα μία ισχυρή βιομηχανική μονάδα ναυπηγοεπισκευής που άνοιξε τον δρόμο στη χώρα και για άλλα ναυπηγεία όπως της Ελευσίνας. Και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρηματικότητα και κράτος, προκειμένου να παράγονται επενδύσεις και ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της χαρίζει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους. Ο κ. Ξενοκώστας πληροφόρησε τους ίδιους για το πλάνο της ONEX σχετικά με το να στραφεί περισσότερο το ναυπηγείο σε υδροβολή και όχι σε αμμοβολή, όπως επίσης να μπορέσει να προχωρήσει καινοτόμα και αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, χωρίς – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – να αφήνει πίσω τον άνθρωπο. Σε αυτή την κατεύθυνση επεσήμανε πως υπήρξαν σημαντικές οι ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να ευνοηθεί η εκπαίδευση στα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που χρειάζεται το Νεώριο. Ο ίδιος τόνισε πως το Νεώριο κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση εξυπηρετεί 100 πλοία, ενώ επεσήμανε πως δεδομένων των εξελίξεων για το ναυπηγείο της Ελευσίνας, ο ίδιος θα δει συνδυαστικά την ανάπτυξή τους.

Από την πλευρά τους, τόσο η κ. Μιχαηλίδου, όσο και η κ. Ζαχαράκη δεσμεύθηκαν για τις προσπάθειες στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση της διαμόρφωσης ευνοϊκού νομοθετικού πλαισίου γενικά για τις σοβαρές επενδύσεις στη χώρα.

Σοφία Ζαχαράκη: Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα

Ειδικότερα, μετά από το πέρας της συνάντησης η Σοφία Ζαχαράκη, από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Σύρο δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε στα γραφεία της ΔΕΕΠ μας, εδώ που είναι το σπίτι μας, της εκλογικής ετοιμότητας αλλά και μίας μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της 21ης Μαΐου. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Νομαρχιακής, τον πρόεδρο όπως και όλες τις τοπικές μας και βέβαια όλο το ψηφοδέλτιο που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Οι γυναίκες και οι άντρες του ψηφοδελτίου πέτυχαν μία πολύ μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, μεγαλύτερη από άλλες φορές. Η καλύτερη που είχαμε στις Κυκλάδες και εδώ στη Σύρο. Ήρθαμε εδώ σήμερα, μία αποστολή, μία μεγάλη ομάδα που μαζί με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες για το πολύ καλό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Τους θυμίζουμε ότι τίποτα δεν κρίθηκε εκείνη την ημέρα. Ήταν ένα πολιτικό γεγονός που έμεινε στην ιστορία και πρέπει να επιβεβαιώσουμε αυτή τη στιγμή την ισχυρή βούληση που έδειξαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι Κυκλαδίτισσες και οι Κυκλάδίτες έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, μία ευέλικτη αυτοδυναμία”. Κι αυτό όπως εξήγησε, “όχι για όρους εγωισμού ή ιδιοτέλειας αλλά για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει κάθε πολίτης να μπορεί τα επόμενα χρόνια να ονειρεύεται σε ένα πλαίσιο που θα είναι πιο ελπιδοφόρο, με ένα καλύτερο σχολείο, με μία καλύτερη υγεία που είναι προτεραιότητα του υποψήφιου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και μία ισχυρή ανάπτυξη που εδώ στη Σύρο είδαμε σήμερα, στο Νεώριο, πως γίνεται πράξη”.

Κλείνοντας η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως, “με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δώσουμε το στίγμα των επόμενων εκλογών. Ένα στίγμα που είναι πολυδιάστατο κοινωνικό και σίγουρα αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα”.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Να μας δείξουν ξανά την εμπιστοσύνη τους

Σε παρόμοιο τόνο και η Δόμνα Μιχαηλίδου ανανέωσε το ραντεβού με τους πολίτες στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. “Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά, ένα πάρα πολύ δυνατό, ένα πάρα πολύ δυναμικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας είμαστε στη Σύρο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Είμαστε εδώ έτσι ώστε να ευχαριστήσουμε τους Κυκλαδίτες, να ευχαριστήσουμε τους Συριανούς και τις Συριανές. Κι αυτό επειδή μας έδωσαν μία πολύ γερή εντολή στις προηγούμενες εκλογές να πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς με μία επίσκεψη στο Νεώριο, όπου η υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας για βιομηχανική ανάπτυξη, για πράσινη ανάπτυξη, για απασχόληση, για διασύνδεση με τις δεξιότητες και την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας έχει γίνει ήδη πραγματικότητα. Είμαστε εδώ με τους βουλευτές μας, με τον Υπουργό, Γιάννη Βρούτση, τους βουλευτές μας, την Κατερίνα Μονογυιού, τον Φίλιππο Φόρτωμα έτσι ώστε να ζητήσουμε μία συμμετοχική δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Να ζητήσουμε από όλους τους Κυκλαδίτες, τους Συριανούς και τις Συριανές να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και να μας δείξουν ξανά την εμπιστοσύνη τους”

Δημήτρης Σκάλκος: Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη

Τον στόχο της επίσκεψης στη Σύρο εξήγησε και ο Δημήτρης Σκάλκος. “Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στο νησί της Σύρου, συμμετέχοντας σε ένα κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας πολύ δυναμικό. Ο στόχος της επίσκεψης είναι διττός. Από τη μία πλευρά να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τις φίλες που τίμησαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, “και στις Κυκλάδες και στη Σύρο καταγράφηκε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία. Το κλιμάκιο δεν θα μπορούσε να μην επισκεφτεί τα γραφεία της ΔΕΕΠ, που είναι οι άνθρωποι μας, οι σύμμαχοί μας, αυτοί που μόχθησαν και αυτοί που πίστεψαν πρώτοι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βεβαίως δεν χρειαζόμαστε μόνον αυτούς, αλλά τους χρειαζόμαστε όλους και σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας”. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε πως, “στην προσπάθεια για μία αυτοδύναμη Ελλάδα και για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τους θέλουμε όλους”.

Τέλος, αναφερόμενος στο Νεώριο, πρόσθεσε τα εξής. “Η επόμενη ημέρα έχει σαφείς προτεραιότητες και έχει σαφή προτεραιότητα το κομμάτι της περιφερειακής ανάπτυξης με σημαντικές υποδομές και μεγάλα έργα κυρίως στις θαλάσσιες μεταφορές. Έχει σοβαρή προτεραιότητα το κομμάτι της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και βασικό άξονα τον τομέα της υγείας. Επίσης έχει μία σημαντική προτεραιότητα που αφορά στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης με την τόνωση της περιφερειακής επιχειρηματικότητας. Αυτό το βλέπουμε εδώ στη Σύρο με την αναζωογόνηση και την επένδυση στα ναυπηγεία Σύρου. Είμαι βέβαιος πως αυτό το θετικό καλό παράδειγμα θα έχει συνέχεια και την επόμενη ημέρα”.