Πολιτική εκδήλωση της τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης στη Σύρο με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή, Β1 βόρειου τομέα Αθήνας, Παναγιώτη Βλάχο

“Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε και στις Κυκλάδες”

Το μήνυμα της οικοδόμησης ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και στις Κυκλάδες, απηύθυνε ο κεντρικός ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος στη Σύρο, υποψήφιος βουλευτής, Β1 βόρειου τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας σε μέλη και φίλους της παράταξης, το βράδυ της Κυριακής, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου προκειμένου να φέρουν το ποσοστό του 11,28% στις Κυκλάδες για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ τόνισε πως η μάχη συνεχίζεται για την επόμενη κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Στην εκδήλωση στη Σύρο, χαιρετισμό απηύθυνε πρώτα ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, Αντώνης Καραμολέγκος, ενώ στη συνέχεια μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του “πράσινου” ψηφοδελτίου στο νησιωτικό νομό.

Η μεγάλη επιστροφή

Ειδικότερα, ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε αναλυτικά με φόντο τις επόμενες εκλογές, εστιάζοντας πρωτίστως στα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, που όπως ανέφερε, επιβεβαίωσαν τη μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

“Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Ούτε επιστρέφει, ούτε θα επιστρέψει. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα του αγώνα που έχουμε δώσει όλοι, του αγώνα στα δύσκολα, του αγώνα του συμμαζέματος του μεγάλου κατακερματισμού της δημοκρατικής παράταξης στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, της μεγάλης προσπάθειας που έκανε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να ξαναμαζέψει και να ξαναενώσει το ΠΑΣΟΚ και φυσικά της μεγάλης αναγεννητικής στιγμής όπου το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στο λαό του με τις εσωκομματικές εκλογές. Θέλαμε να γίνουμε ένα κόμμα με αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και όχι ένας παρίας, ένα συμπλήρωμα ή μία τσόντα που θα πρέπει να απαντά κάθε λίγο και λιγάκι με ποιον θα πάει”, σχολίασε αρχικά, κάνοντας λόγο παρακάτω για τον αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί .

“Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας δικαιωμένος και ένας αγώνας τον οποίον τον κερδίσαμε όλοι μαζί. Και αυτός ο αγώνας γνωρίζετε όλοι ότι είναι ένας αγώνα διαρκής κι ένας αγώνας ο οποίος δεν σταμάτησε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αλλά είναι ένας αγώνας ο οποίος συνεχίζεται και κορυφώνεται την επόμενη Κυριακή”, πρόσθεσε, εξηγώντας πως η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να σταματήσει.

“Θα μείνουμε στα μισά του δρόμου αν την επόμενη Κυριακή δεν πάμε και δεν στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ένα πρωταγωνιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ που επιτέλους επιστρέφει στον ρόλο του”, συμπλήρωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας τα εξής. “Δηλαδή να γίνει το ανάχωμα της συντήρησης, να γίνει το ανάχωμα της δεξιάς, της μεταλλαγμένης δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας που “απλώνεται” σαν φάντασμα πάνω από την κοινωνία. Το ανάχωμα στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”.

Η Ν.Δ. έδειξε ποιους στηρίζει”

Ακολούθως, ο κ. Βλάχος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία που όπως επεσήμανε, στα δύσκολα, έδειξε ξεκάθαρα ποιους ψηφίζει. “Η Νέα Δημοκρατία είναι φάντασμα για την ελληνική κοινωνία. Και γιατί είναι φάντασμα; Φαντάζεστε ότι αν σε καιρούς όπου αναγκαστήκαμε όλοι να κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας, να κάνουμε όλοι θυσίες, να πληρώσουμε όλοι λογαριασμούς κάνοντας θυσίες, να αγωνιστούμε να κρατήσουμε όρθιες τις οικογένειές μας και τις επιχειρήσεις μας, η Νέα Δημοκρατία έδειξε ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους θέλει να είναι.

Της δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξει την εργασία και την έκανε φιλοδώρημα. Της δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις και σας κορόιδεψε και με την προσωπική διαφορά και με το ΕΚΑΣ. Κορόιδεψε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Την κρίσιμη στιγμή που η ελληνική οικονομία δοκιμαζόταν από την πανδημία, δόθηκαν χρήματα σε αυτούς που είχαν προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και φυσικά και έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης βλέπετε ότι δανειοδοτούνται μέσα από τις Τράπεζες επιχειρήσεις, φίλοι και κολλητοί του Μητσοτάκη και της “αυλής” του Μεγάρου Μαξίμου”, υποστήριξε καυστικά, επισημαίνοντας ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο ούτε στη δημόσια διοίκηση, ενώ έκανε κλειστούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις και όπως ο ίδιος πρόσθεσε, δεν προχώρησε ούτε μία μεγάλη μεταρρύθμιση.

Ο κ. Βλάχος μίλησε και για το πεδίο της υγείας και της παιδείας, ενώ δεν παρέλειψε να εξηγήσει πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φρόντισε για την παντελή έλλειψη κανόνων στη λειτουργία της αγοράς.

“Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αρχή ενός μεγάλου και ωραίου ταξιδιού. Όπου το ΠΑΣΟΚ μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα θα ξανασυνδέεται με τους ανθρώπους, με την αυτοδιοίκηση, με τα συνδικάτα. Θα κρατηθεί ζωντανό”, ανέφερε ο κ. Βλάχος τέλος, κλείνοντας την ομιλία του και καλώντας τον κόσμο να στηρίξει.

Οργανώνεται το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες

Σαφής ο προσανατολισμός για το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης στο νομό. “Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι πάρα πολύ σπουδαίο οι Κυκλάδες, όσο δύσκολο και να είναι να αποκτήσουν φωνή. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη φωνή στις Κυκλάδες. Στις περιοδείες μας όλοι οι υποψήφιοι διαπιστώσαμε πόσο έλειπε αυτό τα τέσσερα χρόνια και γιατί το βήμα που κάναμε είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Αυτό το ποσοστό που ανέβηκε είναι πάρα πολύ σημαντικό”, σχολίασε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως, “σε κάθε βήμα μας συναντούσαμε τους κυβερνητικούς βουλευτές”, οι οποίοι τόνισε πως δούλευαν χρόνια.

“Μακάρι να καταφέρουμε και να έχουμε βουλευτή μετά την 25η Ιουνίου. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, χρειάζεται αγώνα. Θα είναι άλμα να έχουμε βουλευτή”, ανέφερε σε αισιόδοξο τόνο ο κ. Μακρυωνίτης, λέγοντας πως, “θα είναι σπουδαίο και σημαντικό να οργανωθεί το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες”.

Άλλωστε γνωστοποίησε το μήνυμα που έλαβε κατά τις περιοδείες του. “Στα νησιά που πηγαίναμε το αίτημα είναι να δημιουργηθούν τοπικές οργανώσεις. Υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργηθούν τοπικές οργανώσεις. Το επόμενο βήμα μετά τις εκλογές πρέπει να είναι αυτό”, δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Πολυχρονάκος έστειλε το μήνυμά του ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου. “Να πούμε δύο μεγάλα όχι. Όχι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ που και οι δύο κυβέρνησαν και δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να υπάρχει μία σοβαρή και στιβαρή αντιπολίτευση στη Βουλή και όχι μία αντιπολίτευση ανεπαρκής. Και να πούμε ναι στο ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί να γίνει η φωνή των μη προνομιούχων, των νέων”.