Σύρος: Ο Γιάννης Δεκαβάλλας για την απώλεια του Φώτη Ξαγοράρη

  • Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2023 - 22:03

Την οδύνη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Φώτη Ξαγοράρη, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του, ο πρώην δήμαρχος Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «άνθρωποι σαν τον Φώτη έχουν κοσμήσει με την πορεία τους την Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τις επόμενες γενιές».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Γιάννη Δεκαβάλλα:

"Με τον  Φώτη Ξαγοράρη είχα τη χαρά να συνεργαστώ στην τελευταία δημαρχιακή μου θητεία και την πρώτη στον ενιαίο Δήμο του νησιού. Υπήρξε ένας από τους πλέον συνεπείς, εργατικούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες που είχα σε όλη τη διαδρομή μου στην Αυτοδιοίκηση.

Ήταν ένας από τους πιο ντόμπρους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είχα την τύχη να συνδεθώ με φιλική σχέση μαζί του, πολύ πέρα από τη συνεργασία μας στον Δήμο. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, που χαιρόσουν να συζητάς και να συναναστρέφεσαι. Χθες, την παραμονή του θανάτου του, είχα επικοινωνήσει μαζί του και τον άκουσα  πολύ αισιόδοξο για την περαιτέρω πορεία της υγείας του και για το ξεπέρασμα του προβλήματος που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Είμαι ακόμη σε κατάσταση... σοκ. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τον χαμό του.  Άνθρωποι σαν τον Φώτη έχουν κοσμήσει με την πορεία τους την Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τις επόμενες γενιές.

Θα τον θυμόμαστε πάντα".