“Ανάσα” για τους αθλητές της αντισφαίρισης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς δρομολογήθηκε έργο ύψους 110 χιλ. ευρώ

“Πράσινο φως” για την αποκατάσταση δύο γηπέδων τένις

Ανάδοχος για την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση του ειδικού τάπητα, στο Αθλητικό Κέντρο

“Άνεμος” αισιοδοξίας πνέει πλέον στην αθλητική κοινότητα του τένις, όσον αφορά στις ασφαλείς προπονήσεις των αθλητών αντισφαίρισης στη Σύρο, αφού καρποφόρησε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των δύο γηπέδων στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου, με αρχικό προϋπολογισμό 110 χιλ. ευρώ.

Η ανάδειξη αναδόχου εταιρείας για την υλοποίηση του άκρως απαραίτητου έργου, που αφορά στη “μεταμόρφωση” δύο εκ των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης, οριστικοποιείται στην αυριανή δια περιφοράς (με γραπτές τοποθετήσεις) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από τη συγκεκριμένη απόφαση και μετά, “ανοίγει” ο δρόμος για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, καθώς ήδη η Δημοτική Αρχή έχει έρθει σε επαφή με την εταιρεία 3STARS - Χ. Ρωσσόπουλος & ΣΙΑ ΕΕ που θα υλοποιήσει το έργο.

Η διάρκεια αυτού δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες, δηλαδή τις 60 ημέρες και σύμφωνα με όσα εκτιμά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, τα δύο γήπεδα τένις θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα άλλα δύο γήπεδα, καθώς ως φαίνεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δεν θα δοθεί χρηματοδότηση, αφού ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης χτύπησε… ταβάνι για άλλα έργα.

Κατά συνέπεια, η επόμενη Δημοτική Αρχή θα κληθεί να δρομολογήσει αντίστοιχο έργο αποκαταστάσεων για τα δύο γήπεδα που απομένουν, όπως επίσης και να μεριμνήσει για την καταλληλότητα των κερκίδων.

Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία βάση, με το τένις ασχολούνται περισσότεροι από 150 αθλητές στη Σύρο, γεγονός που δεν αφήνει άλλα περιθώρια για να παραμείνουν τα γήπεδα στη σημερινή κατάσταση, με τις φθορές, τα “σπασίματα” και τις λακκούβες, που προκαλούν ατυχήματα στις νέες και τους νέους.

Ένα αίτημα χρόνων, ικανοποιείται

Αναφορικά με τις σχετικές θετικές εξελίξεις μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής. Ο ίδιος επεσήμανε πως με πόρους του Δήμου, ένα αίτημα χρόνων του Ομίλου Αντισφαίρισης, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί.

“Περνάει την Τρίτη το τρίτο πρακτικό για την προμήθεια του διαγωνισμού για τα δύο γήπεδα του τένις. Εφόσον εγκριθεί, θα προχωρήσουμε στην προμήθεια. Θα γίνει κατακύρωση του οριστικού μειοδότη. Ο χρόνος παράδοσης είναι εξήντα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης”, ανέφερε αρχικά, επισημαίνοντας ακόμη πως, “πιστεύω πως μέσα στους επόμενους 3 μήνες, τα δύο γήπεδα τένις θα έχουν αποκατασταθεί και θα δοθούν προς χρήση στους τενίστες”.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε και από τις συζητήσεις του με τους εκπροσώπους και το Δ.Σ. του Ομίλου: “Ήταν ένα αίτημα χρόνων. Είχαμε δεσμευθεί από την αρχή της θητείας μας ότι θα φροντίσουμε και γι αυτά τα γήπεδα”.

Άρα, σήμερα, γνωστοποίησε πως, “έχουμε έρθει σε επαφή και με την εταιρεία και έχει δεσμευθεί πως μόλις οριστικοποιηθεί ο ανάδοχος, άμεσα θα προχωρήσουμε”.

Σχετικά με τα άλλα δύο γήπεδα αντισφαίρισης στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ανέφερε: “Προχωρήσαμε τα πρώτα δύο και είχαμε κάνει ένα αίτημα στο “Αντώνης Τρίτσης” για άλλα δύο γήπεδα αντισφαίρισης. Απ΄ ό,τι έχω πληροφορηθεί, έχουμε πιάσει “ταβάνι”. Οπότε δεν θα προχωρήσει. Επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε μέχρι στιγμής”.

Ερωτηθείς αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για εξεύρεση νέας χρηματοδότησης, σημείωσε: “Θα το δούμε αυτό. Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να το εξετάσει. Σήμερα δίνουμε 110 χιλ. ευρώ. Άρα δεν μιλάμε για ένα τεράστιο κόστος. Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να φροντίσει να αποκατασταθούν”.

Πάντως όσον αφορά στο έργο που θα “τρέξει” άμεσα, τόνισε πως, “με τον Όμιλο έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Μιλάμε και με τον κ. Κρυστάλλη. Είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις, είναι ευχαριστημένοι και προχωράμε. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει”.

Προπονήσεις κατά την εξέλιξη του έργου

Επιπλέον, για το διάστημα που θα είναι “παροπλισμένα” τα δύο γήπεδα για την τοποθέτηση νέου τάπητα, ο κ. Αληφραγκής μίλησε για τη δυνατότητα προπονήσεων στα διπλανά.

“Θα μείνουν τα δύο σε λειτουργία. Εξ άλλου, από τη στιγμή που θα μπει ο εργολάβος και θα κάνει την αποκατάσταση των δαπέδων, δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο. Αλλά και δύο μήνες να απαιτηθούν, όπως είναι ο συμβατικός χρόνος, θα υπάρχουν τα άλλα δύο γήπεδα”, εξήγησε, λέγοντας παρακάτω με αφορμή το έργο τα εξής: “Το τένις έχει και μία σημαντική ιστορία στη Σύρο. Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες διοργανώσεις και επιτυχημένες, πανευρωπαϊκές. Νομίζω πως έστω αυτά τα δύο γήπεδα, οφείλαμε να τα φτιάξουμε”.

Εκκρεμότητες

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ρωτήθηκε και για το κομμάτι των κερκίδων, που σήμερα δεν χρησιμοποιείται. “Θέλουν συντηρήσεις κι αυτές, παρότι το συνεργείο Μικρών Έργων είχε κάνει σχετικές εργασίες και στα πλέγματα και στα φωτιστικά. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει κι εκεί”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε δε, πως, “οι εκκρεμότητες στους αθλητικούς χώρους είναι πολλές. Θα τα δει όλα η επόμενη Δημοτική Αρχή, αφού προσεχώς ολοκληρώνεται η θητεία μας. Εμείς ό,τι μπορούμε το δρομολογούμε”.

Συμπλήρωσε τέλος για τη στάση της Δημοτικής Αρχής γενικότερα πως, “είχαμε προτεραιότητα τους αθλητικούς χώρους, απ΄ όταν αναλάβαμε. Παρόλα αυτά, κάποια πράγματα προχώρησαν και άλλα δυστυχώς, στράβωσαν. Στη Β΄ Αίθουσα έγινε διάλυση εργολαβίας, στην Α΄ Αίθουσα κόλλησε το έργο και θα δούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τι μέλλει γενέσθαι”.