Σύρος: Σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

  • Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:03

Σεμινάριο με τίτλο "Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για άτομα με εντυπο-αναπηρία στην Ελλάδα", διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έργου ΟΜΗΡΟΣ.

Η εντυπο-αναπηρία, ως όρος, αναφέρεται στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου ή ψηφιακού υλικού χωρίς υποβοήθηση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω μιας φυσικής αναπηρίας που δεν τους επιτρέπει να κρατήσουν ένα βιβλίο ή να χειριστούν έναν Η/Υ, ή λόγω μιας οπτικής, αντιληπτικής ή μαθησιακής δυσκολίας, όπως η δυσλεξία.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επαγγελματική κατάρτιση, ενδυνάμωση, και καλλιέργεια ευκαιριών προσωπικής δικτύωσης ατόμων με προβλήματα εντυπο-αναπηρίας στον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 20 ώρες διαλέξεων, 4 ώρες φροντιστηριακών μαθημάτων (tutorials), 4 ώρες εργαστηρίων (workshops) με συμμετοχή ειδικών από την αγορά εργασίας, και 2 ώρες ομαδικής εργασίας (group practice).

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-16, 18-19 και 27-29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Future Lab Syros της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου, στην Ερμούπολη. Η είσοδος είναι ελεύθερη, μετά από εγγραφή, μέσω του συνδέσμου  https://lnkd.in/dGjcuYHU, ή μέσω email στη διεύθυνση omiros-project@aegean.gr.

 

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και εξ’ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Θα σας σταλεί ο σύνδεσμος συμμετοχής εφόσον εγγραφείτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.