"Αναγέννησι μας": Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μέγα Γυαλού και το Συνδυασμό

  • Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:39

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μέγα Γυαλού” και επιχειρηματίες, συναντήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου και υποψήφιοι - υποψήφιες του συνδυασμού “ Αναγέννησί μας”, τη Δευτέρα 18/09/2023.

Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από διαχρονικά αιτήματα και προβλήματα της περιοχής, τα οποία απασχολούν τόσο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους πάρα πολλούς επισκέπτες- τουρίστες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικός στόχος- μεταξύ πολλών άλλων- η δημιουργία μικρής κεντρικής πλατείας- σε οικόπεδο που ήδη έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη- ως σημείου αναφοράς για το παραθαλάσσιο χωριό του Μέγα Γυαλού, η σωστή οδική σήμανση κομβικών χώρων και σημείων της περιοχής και η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, όπως επίσης και ο αναγκαίος καθαρισμός ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, η βελτίωση και η σωστή συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και η δημιουργία νέων, απετέλεσε κομβικό σημείο της συζήτησης, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή, συγκεντρώνει διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μόνιμων κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών, γεγονός που καθιστά υπεύθυνους κάθε αρχή και εμπλεκόμενο φορέα για την ασφαλή διαμονή τους.

Ο συνδυασμός ευχαριστεί θερμά το εστιατόριο “Ταλαράς” για την ευγενική φιλοξενία της συνάντησης.