Συνάντηση συνδυασμού «με σχέδιο για τη Σύρο» με τα μέλη του Συλλόγου Φίλοι του Μέγα Γιαλού"

  • Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 09:11

Το βράδυ της Πέμπτης 22/09/2023 ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας, και πολυπληθής ομάδα μελών του συνδέσμου "με σχέδιο για την Σύρο" συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του συλλόγου "Φίλοι του Μέγα Γιαλού" στο εστιατόριο "Ταλαράς".

Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, ο Άρης Ρώτας άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού. Κατόπιν ο κ. Ρώτας τοποθετήθηκε επί των θεμάτων με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον και χωρίς να προβεί σε βαρύγδουπες υποσχέσεις. Άλλωστε, η μεγάλη εμπειρία του στην εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για πολλούς δήμους του Αιγαίου, επιτάσσει να είναι μετρημένος, σοβαρός και σώφρων.

Επίσης τοποθέτησαν και αρκετά μέλη του συνδυασμού τα οποία έδειξαν να έχουν πλήρη γνώση των αιτημάτων των κατοίκων του Μέγα Γιαλού.

Εν κατακλείδι ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Ρώτας και η ομάδα του κατέγραψαν και δεσμεύθηκαν για τα ακόλουθα:

 

  1. Άμεση διεκδίκηση από την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου δημιουργίας πεζοδρομίου στην απαλλοτριωμένη ζώνη από Αχλάδι έως Μέγα Γιαλό ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλής περιπατητική διαδρομή και οι κάτοικοι να περπατούν στο χωρίο τους με ασφάλεια
  2. Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο μέσα στον οικιστικό ιστό του χωριού.
  3. Παρεμβάσεις καλλωπισμού των κοινόχρηστων χώρων.
  4. Καθαρισμός μονοπατιών και ρεμάτων.
  5. Δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.
  6. Ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου, αφού αυτός καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.