Εκδήλωση - παρουσίαση του συνδυασμού “Σύρος Εξ Αρχής” στον Πάγο

  • Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 09:52

“Οι λύσεις στα προβλήματα προκύπτουν από πολιτικές επιλογές των δημοτικών αρχών αλλά και  καθημερινές διεκδικήσεις”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε το βράδυ του Σαββάτου, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Αλμπανόπουλος του συνδυασμού “Σύρος Εξ Αρχής”, συζητώντας με κατοίκους της κοινότητας του Πάγου.

Στη φιλόξενη αυλή του π. δημοτικού σχολείου Πάγου, μέλη τοπικών συλλόγων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, υποδέχτηκαν τον συνδυασμό, με θέληση για διάλογο και επικοινωνία των προβλημάτων της περιοχής.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά που αφορούν σε όλο το νησί και πιο ειδικά για τον Πάγο. Ορισμένα από αυτά, τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΣ, η διαχείριση των δημόσιων χώρων, η ανακύκλωση και η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ, η σημασία της προάσπισης του Πανεπιστημίου για το νησί μας, η πρόσβαση των ηλικιωμένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η λειτουργία των χώρων άθλησης και η αναβάθμιση των δικτύων επικοινωνίας στην περιοχή.                                                               

Εντύπωση προκαλεί πως μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες του νησιού, και γεωγραφικά η πιο κεντρική, έχει τις πιο χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου. Αυτό επηρεάζει άμεσα εκτός από τα οικιακά δίκτυα, τους επαγγελματίες, ακόμη και την εξυπηρέτηση της συνταγογράφησης φαρμάκων από γενικό ιατρό, η οποία γινόταν έως και λίγα χρόνια πριν  από γιατρό του Κληροδοτήματος. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Νίκος Αλμπανόπουλος πρότεινε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Επισημάνθηκε ότι πολλά  προβλήματα, μπορούν να λύνονται κατόπιν επίμονης διεκδίκησης, κάτι που ο συνδυασμός «Σύρος Εξαρχής» προτίθεται να συντονίσει και να ηγηθεί, στα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Αναδείχθηκε η πρόταση του συνδυασμού μ' ένα νέο μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης, ως αντίδοτο στο ολοένα και πιο αντιδημοκρατικό μοντέλο της κυβέρνησης που μειώνει την συμμετοχή των δημοτών, αυξάνει αρμοδιότητες και περιορίζει τους πόρους.                                                                                                             

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα της κοινότητας που συζητήθηκε, η ανακαίνιση της παιδικής χαράς και το γήπεδο που πρόσφατα εγκαινιάστηκε αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την φύλαξη του. Για το θέμα αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Αλμπανόπουλος έκανε σαφές πως “η έλλειψη προσωπικού δεν έχει πάντα οικονομικά αίτια, αλλά συχνά είναι οι πολιτικές που καθορίζουν τις προτεραιότητες. Πολλά υπαρκτά προβλήματα μπορούν άμεσα να λύνονται, σημασία όμως έχει  η ανατροπή των συνθηκών που τα δημιουργούν”.

Παρουσιάστηκε τέλος το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού για την κοινότητα Πάγου και την Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου.