Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ποσειδωνίας, Λούη Γαδ με το συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο”

“Έχουμε σχέδιο, προτάσεις και βούληση για ανάπτυξη στη Σύρο”

Ισχυρό “όπλο” του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο” αποτελεί το μελετημένο πρόγραμμα και οι θέσεις για το νησί και το μέλλον του, σύμφωνα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ποσειδωνίας, Λούη Γαδ, ο οποίος συστρατεύεται με τον υποψήφιο δήμαρχο, Άρη Ρώτα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γαδ στην “Κοινή Γνώμη” ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτώβρη, μίλησε για την αναγκαιότητα που υπάρχει να ξεπεραστούν όλες οι παλιές νοοτροπίες στο νησί, οι οποίες επί σειρά ετών καθηλώνουν τον τόπο σε στάσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αν την επομένη των εκλογών ο συνδυασμός “Με σχέδιο για τη Σύρο” και ο Άρης Ρώτας με την ομάδα του είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή, θα θέσουν άμεσα σε προτεραιότητα τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου ώστε να δοθούν λύσεις ενώ θα υπάρξει ξεκάθαρη στόχευση στην ανάπτυξη της Σύρου.

Καθημερινότητα, αλλά και σημαντικά έργα θα “πρωταγωνιστήσουν” για τους ίδιους και το έργο τους, προκειμένου οι κάτοικοι της Σύρου και ακολούθως οι επισκέπτες της, να μπορούν να απολαμβάνουν τη Σύρο.

  • Συστρατευθήκατε με το συνδυασμό του Άρη Ρώτα, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ποσειδωνίας. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας κάνουν να επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στα κοινά του τόπου με το συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο”;

“Θέλω καταρχάς να πω ότι η συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν μια δύσκολη, αλλά ώριμη απόφαση. Γνωρίζω προσωπικά τον Άρη Ρώτα από τα παιδικά μας χρόνια.

Βέβαια, για να τον ακολουθήσω στη μάχη του πολιτικού στίβου, με έπεισε και με ενέπνευσε το όραμα του για τον τόπο μας. Γιατί οι ηγέτες πάντα έχουν ξεκάθαρη και ανοιχτή θέση απέναντι σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει και είναι πάνω από ατομικά συμφέροντα και κοιτάζουν μπροστά.

Οι καιροί σήμερα επιτάσσουν να βλέπουμε μπροστά και όχι τριγύρω μας μόνο.”.

  • Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της Σύρου, τα οποία εκτιμάτε ότι πρέπει να τεθούν σε πρώτο πλάνο για αναζήτηση λύσεων;

“Τα προβλήματα της Σύρου είναι πολλά. Έχουμε βάλει προτεραιότητα όμως, γι αυτά που ταλανίζουν χρόνια το νησί μας και τους κατοίκους του.

Συγκεκριμένα: Το κυκλοφοριακό της Ερμούπολης που κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αγορές οικοπέδων σε όλα τα χωριά για parking κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να δώσουν “ανάσα” σε επισκέπτες, αλλά και σε μας τους ίδιους.

Επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης του master plan του λιμένα της Ερμούπολης.

Ακόμα, η δημοπράτηση της μαρίνας στη θέση Πηδάλι, θα βοηθήσει να αναβαθμιστεί και όλη η περιοχή στα Λαζαρέττα. Βεβαίως, έχουμε σε προτεραιότητα και την επέκταση του καταφυγίου στον Φοίνικα. Σίγουρα ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που μας απασχολεί και πρέπει να βρεθεί άμεση λύση είναι η κατάσταση για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ που έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ τους αθλητές, αλλά και τις ομάδες μπάσκετ του νησιού.

Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε βάλει στόχο να λύσουμε.

Να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως έχει κυκλοφορήσει και το πρόγραμμα δράσης μας, που περιλαμβάνει αναλυτικά τις θέσεις του συνδυασμού μας και όλο το “σχέδιο για τη Σύρο”, που μοιραζόμαστε όλοι από κοινού με τον Άρη Ρώτα.”.

  • Πόσο κρίσιμη πιστεύετε ότι είναι αυτή η εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον της Σύρου;

“Έχουμε φτάσει στο 2023. Δεν μπορεί να περιμένει άλλο η Σύρος, αλλά πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά αυτή την πενταετία. Όλα τα νησιά προχωρούν και σχεδιάζουν ενώ εμείς παραμένουμε δυστυχώς στάσιμοι. Είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν τα έργα που έχουμε μελετήσει ώστε η Σύρος να γίνει πιο φιλική και “λειτουργική” πρώτα για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τον επισκέπτη.

Πρέπει να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο, άλλα το σημαντικότερο είναι να επεκταθεί η τουριστική σεζόν για το νησί, δηλαδή να υποδεχόμαστε επισκέπτες περισσότερους μήνες τον χρόνο.

Η Σύρος έχει τόσες ομορφιές που μπορεί να θαυμάσει ένας επισκέπτης και είναι λάθος που όλα τα πλεονεκτήματά της, δεν τα έχουμε αναδείξει τόσα χρόνια.”.

  • Αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι μπορείτε να φανείτε χρήσιμος για το νησί;

“Ένα κομμάτι που έχω ασχοληθεί από πολύ μικρός είναι ο αθλητισμός. Έχω περάσει πάνω από 30 χρόνια σε όλες σχεδόν τις ομάδες μπάσκετ στο νησί. Αργότερα ιδρύσαμε ένα σύλλογο παλαιμάχων αθλητών και λαμβάναμε μέρος σε τουρνουά σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούσαμε να διαφημίζουμε το νησί μας. Σήμερα, συνεχίζω στη θέση του γενικού αρχηγού στο συμβούλιο του Α.Ο Ερμουπολης. Αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, θεωρώ πως σίγουρα θα μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό το πεδίο. Βέβαια αυτό θα το αποφασίσουν οι συνδημότες μας στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.”.

  • Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες και γιατί τους καλείτε να στηρίξουν την υποψηφιότητά σας;

“Αρχικά καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Η ψήφος μας είναι δικαίωμα αλλά και επιταγή για τον τόπο μας. Με την ψήφο μας διαμορφώνουμε το “αύριο” που φανταζόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας. Γι΄ αυτό καλώ τους συμπολίτες μου, να με τιμήσουν με την ψήφο τους γιατί προσπαθώ να εστιάζω και να βλέπω πέρα και μακριά από παλαιές τακτικές και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Προσωπικά, ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου, διότι πιστεύω ότι έχω την ικανότητα και τη βούληση να τους εκπροσωπήσω επάξια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με εντιμότητα, εργατικότητα, σεβασμό απέναντι στο συνάνθρωπο, το περιβάλλον και το νησί μας. Η ψήφος μας είναι η δύναμη για τον τόπο μας. Εμείς, έχουμε το σχέδιο για τη Σύρο”.