Εκδήλωση - συζήτηση του συνδυασμού "Σύρος εξ αρχής" στη Βάρη

  • Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:18

«Θέλουμε να είμαστε 'καθαροί' και σαφείς απέναντί σας, θα προστατεύσουμε τον δημόσιο χώρο. Θέλουμε τις ακτές προσβάσιμες από τους πολίτες γιατί οι αυθαιρεσίες πλήττουν πρωτίστως τους επιχειρηματίες και τον τουρισμό. Αλλά είναι επίσης ζήτημα δημοκρατίας».

Αυτή ήταν η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Αλμπανόπουλου σε επιχειρηματίες της Βάρης, κατά την παρουσίαση-συζήτηση του συνδυασμού ΣΥΡΟΣ Εξ Αρχής χθες το βράδυ.

Στην αίθουσα του κ. Αλέξανδρου Ματσάκη παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην τοπική κοινότητα της Βάρης.

Πολίτες της περιοχής αναζήτησαν απαντήσεις σε προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα, την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στην αυξημένη προσέλευση τουριστών την θερινή περίοδο, την δυσκολία μετακίνησης των πολιτών τον χειμώνα και πολλά ακόμα.

Ο Νίκος Αλμπανόπουλος απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των μνημονίων καθώς και την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε η αυτοδιοίκηση από τους νόμους της κυβέρνησης που στερούν πόρους και μειώνουν την ενεργοποίηση των πολιτών.

«Για όλα τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα, και κυρίως γι αυτά που μας απασχολούν κάθε μέρα, η δημοτική αρχή οφείλει να αναζητά λύσεις μέσα από μια συμμετοχική διοίκηση η οποία πρέπει να είναι ταυτόχρονα και διεκδικητική για όσα δικαιούμαστε. Από το μεταφορικό ισοδύναμο μέχρι την αντικατάσταση μιας λάμπας. Η αποτελεσματικότητά μας θα κριθεί στην πράξη, από τον τρόπο που θα διοικήσουμε σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, από τις προτεραιότητες που θα βάλουμε, τους αγώνες που θα δώσουμε για να βρούμε τους πόρους και όσα μας αναλογούν ως νησιώτες. Έχουμε διοικήσει ξανά, δώσαμε δείγμα γραφής, γνωρίζουμε». Ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού ΣΥΡΟΣ Εξ Αρχής.