Με σχέδιο για τη Σύρο: Με κατοίκους της Ποσειδωνίας και του Γαλησσά συζήτησε ο Άρης Ρώτας

  • Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:54

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού ‘’με σχέδιο για τη Σύρο’’ συναντήθηκαν με κατοίκους του Γαλησσά την Τρίτη 26/09 στο παραλιακό καφέ-μπαρ "Splash".

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη και, με καίριες ερωτήσεις τους, παρουσίασαν στον Άρη Ρώτα τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

Αναλυτικά έγινε διαλογική προσέγγιση των ακόλουθων θεμάτων:

1. Διεκδίκηση από το Δήμο κατά χρήση τμήματος του παλαιού αιγιαλού και ανάπλασή του ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού (μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος της επαναχάραξης του αιγιαλού).

2. Δημιουργία χώρων πολλαπλών χρήσεων (πρασίνου, αναψυχής, υπαίθριας άθλησης, parking, λοιπών κτιριακών υποδομών) που θα αποτελέσουν ‘’το κέντρο συνάθροισης του χωριού’’, κατόπιν αγοράς ή (προσωρινά) μακροχρόνιας μίσθωσης οικοπέδων.

3. Νομιμοποίηση του υφιστάμενου λιμενικού έργου (μώλου) στην παραλία και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου.

4. Η ολοκλήρωση του έργου που προβλέπει τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου.

5. Η βελτίωση του οδικού δικτύου του χωριού.

6. Ο έγκαιρος ευπρεπισμός της παραλίας πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

7. Η προστασία του φυσικού κάλλους της παραλίας.

Προτάθηκε, επίσης, η παρουσία ενός υπαλλήλου γενικών καθηκόντων σε ημερήσια βάση στο Γαλησσά, αλλά και στα υπόλοιπα πολυσύχναστα χωριά.

Ο Άρης Ρώτας άκουσε με προσοχή τους πάντες, ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμά του και φειδωλός όπως πάντα, δεν μοίρασε "κούφιες υποσχέσεις". Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της νομιμότητας, των οικονομικών δεδομένων και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής θα μεριμνήσει ώστε να γίνει πράξη η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων και με αναπτυξιακό σχέδιο να ξαναβρεί ο Γαλησσάς την αίγλη περασμένων δεκαετιών.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Ρώτας, είχε χθες Τετάρτη 27/09 την ευκαιρία και την τιμή να συναντήσει τους κατοίκους της Ποσειδωνίας, στο μεζεδοπωλείο " Μέλυδρον".

Ο Άρης Ρώτας και η ομάδα του, σε έναν πολιτισμένο διάλογο, παρουσίασε το πρόγραμμά του και αφουγκράστηκε τις ανησυχίες όλων των παρευρισκομένων.

Ιδιαίτερα καταλυτική για τη συζήτηση υπήρξε η παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μάρκου Ρούσσου.

Τα θέματα που τέθηκαν "στο τραπέζι" είναι τα παρακάτω:

1. Δημιουργία ανοικτού θεάτρου στο χώρο της έπαυλης Τσιροπινά.

2. Εξεύρεση λύσης για τη νομιμοποίηση και χρήση του πρώην αναψυκτηρίου της περιοχής.

3. Διεκδίκηση της χρήσης της Λέσχης της Ποσειδωνίας και διαμόρφωσή της σε χώρο πολλαπλών χρήσεων.

4. Προστασία και διατήρηση της φυσιογνωμίας του χωριού και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση στην ανάδειξη παραδοσιακών μονοπατιών ή αναβίωση παραδοσιακών εθίμων ή γιορτών, ώστε οι επισκέπτες να κερδίζουν βιωματικές εμπειρίες από το χωριό

5. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τους θερινούς μήνες, ώστε να εκλείψουν οι εικόνες της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

6. Διερεύνηση αγοράς η ενοικίασης οικοπέδων και μετατροπής τους σε χώρους στάθμευσης.

7. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης της προβλήτας στην παραλία Βούλγαρη και καλλωπισμός του χώρου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Στο τέλος οι κάτοικοι του χωριού είχαν την χαρά να πάρουν πρώτοι από όλους τους δημότες της Σύρου, το τυπωμένο πρόγραμμα του συνδυασμού "με σχέδιο για τη Σύρο".