Με σχέδιο για τη Σύρο: Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου

  • Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 08:42

Την Τρίτη, 26/9/2023, στο χώρο του νοσοκομείου Σύρου ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας και μέλη του συνδυασμού " με σχέδιο για τη Σύρο" συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων του ιδρύματος.

Τα μέλη του Δ.Σ εξέθεσαν τα θέματα που ταλανίζουν την λειτουργία του νοσοκομείου και τα οποία είναι ευρέως γνωστά στην Συριανή κοινωνία.

Ο Άρης Ρώτας, με δομημένο λόγο και πάντα βασιζόμενος στο προγραμματικό του σχέδιο, απάντησε με σαφήνεια στις ανησυχίες τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

- Υποστελέχωση του νοσοκομείου. Επί του θέματος ο Άρης Ρώτας υπενθύμισε ότι ο ίδιος και μέλη του συνδυασμού του στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, γι’ αυτό άλλωστε ήταν παρόντες στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τόνισε ότι παρά το μη θεσμικό ρόλο του Δήμου στη στελέχωση του Νοσοκομείου από ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρέπει να ασκηθεί πίεση από την επομένη Δημοτική Αρχή - κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε – όσο και από την Περιφέρεια βέβαια, στα κέντρα των αποφάσεων (Διοίκηση Νοσοκομείου, 2η ΔΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) για την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επεσήμανε δε ότι η συγκεκριμένη καθυστέρηση αντιμετώπισης των αναπληρώσεων του προσωπικού δεν είναι τωρινό φαινόμενο και σίγουρα ευθύνη υπάρχει σε πολλούς περισσότερους φορείς και σαφώς λιγότερο στον έκαστοτε Δήμαρχο, μη υπεκφεύγοντας ωστόσο από την ευθύνη και την αποφασιστικότητα που θα πρέπει ο ίδιος να επιδείξει για τη συμβολή του στην επίλυση του σημαντικού αυτού για τη Σύρο, αλλά και τις Κυκλάδες, προβλήματος.

- Έλλειψη στέγης για νέους ιατρούς και νοσηλευτές. Ο Άρης Ρώτας δήλωσε ότι στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται σχέδιο αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων τόσο για την στέγαση των Ιατρών που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στο Νησί, αλλά και άλλων Δημόσιων Υπαλλήλων, που αδυνατούν να βρουν μόνιμη και αξιοπρεπή στέγη.

- Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, με σχετική χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, έργο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί σε ταχύτατους χρόνους υπό τη νέα δημοτική αρχή.

- Επίσης, σημειώθηκε από τους εργαζόμενους ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει το μόνιμο ελικόπτερο αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου. Ο υποψήφιος δήμαρχος επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί για το πρόβλημα αυτό. Και το έκανε, αρμοδίως. Είναι, λοιπόν, σε θέση να ενημερώσει ότι τα πτητικά μέσα που παρέχει ο στρατός στο ΕΚΑΒ έχουν συμπληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες πτήσης (απόλυτα φυσιολογικό με τα τελευταία καταστροφικά καιρικά γεγονότα που έπληξαν τη Χώρα), γι’ αυτό και αποσύρθηκαν για την απαραίτητη συντήρηση και θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στη βάση τους. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε εγρήγορση για να πιέσουμε όπου είναι απαραίτητο για την ταχύτερη επαναφορά τους.

- Τέλος, ο Άρης Ρώτας δεσμεύτηκε για τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το διορισμένο μέλος στο Δ.Σ του Γ.Ν.Σύρου να είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από την εκάστοτε εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, επιφορτισμένος με την παρακολούθηση όλων των θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο και με μοναδική αρμοδιότητα την ανάδειξη των προβλημάτων. Εξάλλου, μέσω αυτής της θεσμικής θέσης στο ΔΣ , δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Διοίκησης του Νοσοκομείο για την άμεση επίλυση του όποιου προβλήματος άπτεται της αρμοδιότητας του Δήμου ή δύναται αυτός να πιέσει προς τη διευθέτησή του