“Αναγέννησί μας”: Συνάντηση με κατοίκους και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων

  • Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023 - 17:59

Φιλόξενη υποδοχή και ουσιαστική συζήτηση επεφύλαξαν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συλλόγου του δραστήριου Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου των Λαζαρέττων και κάτοικοι της περιοχής, στον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου και στους υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “ Αναγέννησί μας” που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ακούστηκαν, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν προβλήματα,  διαπιστώσεις,  απόψεις, αλλά και προτάσεις εκ μέρους  των κατοίκων των Λαζαρέττων, ενός πανέμορφου σημείου του νησιού, το οποίο οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατούν «ζωντανό» και να αναζωογονούν κάθε γωνιά του, μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής, το οποίο στο πέρασμα του χρόνου έχει συγκεντρώσει αρκετές λειτουργίες βιομηχανικού χαρακτήρα.

Τα αρκετά σημεία της περιοχής, στα οποία βρίσκονται διαφορετικού και ποικίλου επιχειρησιακού τύπου λειτουργίες οι οποίες με τη σειρά τους, υπάγονται  ή ανήκουν σε πολλούς και διαφορετικούς εποπτεύοντες φορείς, δημιουργούν ένα σύνολο αιτημάτων που χρήζουν σε κάθε περίπτωση άμεσης αντιμετώπισης από την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Η ανάγκη αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, η βελτίωση των συνθηκών καθαριότητας και καθαρισμού ειδικών σημείων των Λαζαρέττων, η ενίσχυση ή/και αντικατάσταση των πλεγμάτων που οριακά συγκρατούν τα πέτρινα τοιχία διατηρητέων κτισμάτων  με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, η δημιουργία παιδικής χαράς, ο καθαρισμός του ποταμού, η βελτίωση του φωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία και η «διάσωση» διατηρητέων κτισμάτων που άλλοτε κοσμούσαν την περιοχή, όπως επίσης και η απόφαση σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της χρήσης της μαρίνας στη θέση Πηδάλι, αναφέρθηκαν ως κύρια προβλήματα και προβληματισμοί, εκ μέρους των κατοίκων.

Επίσης στέγαστρο λεωφορείου που δεν δημιουργήθηκε ποτέ, παγκάκια που βανδαλίστηκαν και πλέον εκλείπουν, δέντρα και παρόδια βλάστηση απεριποίητη, αποτελούν επίσης αιτήματα των κατοίκων τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί ενώ αφορούν σε άμεσες και ευέλικτες παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας τους.

Η απαραίτητη συνεργασία όλων των φορέων, η διάθεση διαλόγου και ενότητας, η ενεργός και στοχευμένη δράση σε συνδυασμό με την υπεύθυνη παρακολούθηση της εξέλιξης έργου μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, είναι τα ισχυρά εφόδια για τη επίλυση των θεμάτων.

Υπόσχεση ενότητας και έργου, εξέφρασε ο κ. Αθανασίου, εφόσον εκλεγεί, ευχαριστώντας θερμά τους κατοίκους που γέμισαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους την αίθουσα του Συλλόγου στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.