Καταχειροκροτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο”, Άρης Ρώτας στη χθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία του

“Από την 1η Κυριακή κάνουμε στροφή για τη Σύρο της ανάπτυξης”

Μήνυμα νίκης για όλο το νησί, αναδεικνύοντας από την 1η Κυριακή ως νέα Δημοτική Αρχή, το συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο”, απηύθυνε προς όλους τους δημότες, ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, χθες το βράδυ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρώην κλωστοϋφαντουργείο Ζησιμάτου.

Περιτριγυρισμένος από μέλη και φίλους του συνδυασμού που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, ο Άρης Ρώτας μίλησε με ενθουσιασμό και σε αισιόδοξο τόνο για τη διεκδίκηση του Δήμου ενόψει της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου.

Από κοινού με την ομάδα του, η οποία όπως ανέφερε είναι “συνώνυμο” της ανανέωσης, των νέων ιδεών για τη Σύρο, της εμπειρίας, αλλά και της συνειδητής απόφασης για ουσιαστικό έργο στο νησί, δεσμεύθηκε πως θα αγωνιστεί για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ώστε να καταστεί ισχυρή και πανέτοιμη να ανταποκριθεί σε όσες προκλήσεις προκύψουν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη Σύρο, τονίζοντας πως οι θέσεις και οι προτάσεις του για κάθε θέμα είναι σαφείς, μελετημένες και εφικτές ως προς την υλοποίηση.

 

Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Άρη Ρώτα από τον συνδυασμό "Με σχέδιο για τη Σύρο"

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023

 

Λογοδοτούμε μόνο στους δημότες της Σύρου”

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το συνδυασμό του να ξεχωρίζει ανέφερε αρχικά ο Άρης Ρώτας, τονίζοντας πως η πρόοδος και η αλλαγή σελίδας στο νησί, προϋποθέτει μία ομάδα ανανέωσης και νέων ιδεών. “Είμαστε σε ποσοστό 86% μία καινούργια ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 45 χρόνια. (…) Αν αυτό δεν είναι η ουσιαστική ανανέωση που χρειάζεται η Σύρος, τι είναι...”, επεσήμανε αρχικά, λέγοντας ακόμη πως, οι άνθρωποι που απαρτίζουν το συνδυασμό του, “έχουν όραμα, φρέσκες ιδέες, ενθουσιασμό και όρεξη ώστε να τρέξουμε για το νησί μας”. “Είμαστε άνθρωποι που έχουμε αποδείξει σε προσωπικό επίπεδο ότι ξέρουμε να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε”, πρόσθεσε ο κ. Ρώτας, υπογραμμίζοντας πως είναι κομματικά ανεξάρτητοι, ακηδεμόνευτοι από κάθε άλλο συμφέρον και όπως τόνισε, “η ουσιαστικότερη διαφορά μας από το βασικό μας αντίπαλο είναι ότι εμείς ξέρουμε τί θέλουμε να κάνουμε και ποιοι είναι οι εντολείς μας. Εντολείς μας είναι οι δημότες της Σύρου και μόνο σε αυτούς λογοδοτούμε”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, συμπλήρωσε πως ο ίδιος και η ομάδα του “δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί”, υπενθυμίζοντας πως, “στήσαμε όλη την πολιτική μας εκστρατεία, χωρίς να αφήσουμε τις δουλειές μας και χωρίς να τριγυρνάμε στις καφετέριες”.

Αναφορικά δε, με την προσωπική πορεία του και τα εφόδια που έχει για να ανταποκριθεί στη διοίκηση του Δήμου, ο κ. Ρώτας ξεκαθάρισε: “Αν η επί 17 έτη ενασχόλησή μου με την υποστήριξη των νησιωτικών Δήμων στην ωρίμανση και υλοποίηση άνω των 500 έργων τους δεν είναι εμπειρία, τότε τί είναι;”.

Πολιτικό σθένος για θέματα που “λιμνάζουν”

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε πως αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα συνεχίσει με την ίδια αγωνιστικότητα να υπερασπίζεται την πρόοδο του τόπου, όπως αυτή που επέδειξε με αφορμή τις εξελίξεις για τη δημοπράτηση της μαρίνας. “Αποδείξαμε ότι και θέλουμε και μπορούμε με πολιτική αξιοπρέπεια και με σεβασμό προς όλους τους Συριανούς, με καθαρές και σταθερές κουβέντες, να αγγίξουμε με πολιτικό θάρρος θέματα που λιμνάζουν χρόνια. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για το κοινό καλό της Σύρου, μακριά από μικρά ή μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”. Συμπλήρωσε δε, πως, “αν σε μία τόσο “ευαίσθητη” περίοδο, όπως είναι η προεκλογική, ορθώσαμε ανάστημα, φανταστείτε με τί σθένος θα υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της Σύρου μας, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, ως δημοτική αρχή”.

Ο κ. Ρώτας ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως ο ίδιος και ο συνδυασμός του, απευθύνονται στο συριανό λαό, “με καθαρές κουβέντες, χωρίς ίχνος λαϊκισμού”, και “χωρίς να διχάζουμε τη συριανή κοινωνία με ψευτοδιλήμματα. Πιστεύουμε στη συνύπαρξη και στην κοινή προσπάθεια.”.

Συνομιλητής, οι δημιουργικές δυνάμεις

Ακολούθως, μίλησε για το όραμά του, επισημαίνοντας πως, “στόχος μας είναι από σήμερα να μην πάει καμία αναπτυξιακή ευκαιρία χαμένη για τη Σύρο”. Ως εκ τούτου, ανέφερε πως, “σχεδιάζουμε και κερδίζουμε το μέλλον μας: α. Με σύγχρονη τεχνοκρατική προσέγγιση, αλλά και με σεβασμό στις ανάγκες του πολίτη, β. Με το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις, στη μεταφορά «καλών κι επιτυχημένων πρακτικών» Δήμων σε Ελλάδα και Ευρώπη και γ. Με σύμμαχο και συνομιλητή την κοινωνία, τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, την υγιή επιχειρηματικότητα.”. Ο κ. Ρώτας κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους δημότες - αξιολογώντας το πρόγραμμά του -, να στηρίξουν το συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο” από την 1η Κυριακή. “Φίλες και φίλοι, έχετε στα χέρια σας ένα πολύ δυνατό όπλο. Την ψήφο σας. Η νίκη μας, θα είναι νίκη για ολόκληρο το νησί. Δώστε μας την ψήφο σας και τη νίκη από την 1η Κυριακή”.

Επισυνάπτονται ο χαιρετισμός του Ελπιδοφόρου Δουράτσου που μίλησε στην εκδήλωση για τον Άρη Ρώτα καθώς και ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου.