Σε εξέλιξη το έργο της τοποθέτησης του νέου τάπητα στα δύο δημοτικά γήπεδα τένις στη Σύρο

Αποκατάσταση μετά από χρόνια αναμονής

Αναπάντητα θέματα η νέα περίφραξη, ο φωτισμός τις βραδινές ώρες και η αποκατάσταση των άλλων δύο γηπέδων

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης των δύο δημοτικών γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και “χαρίζει” ανακούφιση στους μικρούς και μεγάλους αθλητές, μετά από πολλά χρόνια αναμονής.

Οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι παρουσίαζαν μεγάλα προβλήματα στον κυρίως χώρο τους, καθώς λακκούβες, “ρωγμές” στο δάπεδο, αλλά και αποκολλήσεις τμημάτων του, είχαν καταστήσει σχεδόν... επικίνδυνα τα γήπεδα τένις, για προπονητές και αθλητές.

Ειδικότερα, δεν ήταν λίγες οι φορές που μικροί και μεγάλοι είχαν τραυματιστεί από πτώση εντός των γηπέδων, αφού οι τάπητες δεν παρουσίαζαν ενιαία επιφάνεια σε αρκετά τμήματά τους.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα επανειλημμένα αιτήματα του Ομίλου Αντισφαίρισης για αποκαταστάσεις, εδώ και πολλά χρόνια, σχετικό έργο δρομολογήθηκε στο τέλος της τρέχουσας θητείας. Έστω και με αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις, πρόκειται για μία αισιόδοξη εξέλιξη που “αγκαλιάζουν” οι αθλητές του τένις, καθώς θα μπορούν άμεσα, να αθλούνται σε… κανονικά γήπεδα.

Ωστόσο, ανοικτά παραμένουν ακόμη τα ίδια προβλήματα στα άλλα δύο δημοτικά γήπεδα τένις, όπως και τα ζητήματα της αντικατάστασης της “επικίνδυνης” περίφραξης, αλλά και του φωτισμού των γηπέδων, ώστε οι αθλητές να χρησιμοποιούν τα γήπεδα με ασφάλεια και κατά τις βραδινές ώρες. Χαρακτηριστικός άλλωστε για την κατάσταση που επικρατεί τις βραδινές ώρες είναι ο δημόσιος σχολιασμός προπονητή τένις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος με καυστικό ύφος ανέφερε πως το βράδυ οι προπονήσεις λόγω μη επαρκούς φωτισμού παραπέμπουν “σε τυφλόμυγα”.

Για όλα τα παραπάνω ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής.

Σημειώνεται πως το έργο που υλοποιείται έχει στηριχθεί από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει χρηματοδότηση 110 χιλ. ευρώ.

Ανάσα” ασφάλειας σε δύο εκ των τεσσάρων γηπέδων

Αρχικά για τη θετική εξέλιξη της υλοποίησης του έργου στα δύο από τα τέσσερα γήπεδα, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε πως “τρέχει” εντός των προβλεπόμενων χρόνων. “Σύμφωνα με τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει, είχαμε πει ότι μέχρι τέλη Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί. Την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε το υλικό και προχωρούν στην τοποθέτησή του. Στη συντήρηση των δύο γηπέδων”, σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως στην πράξη και από τεχνικής απόψεως, “το έργο αφορά σε αλλαγή του τάπητα ουσιαστικά. Δηλαδή, σε πρώτο επίπεδο γίνονται επουλώσεις στις λακκούβες εντός γηπέδων και στα προβληματικά τμήματα. Μετά θα ακολουθήσει η πλαστικοποίηση του δαπέδου”.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμος άμεσα θα διαθέτει στους λάτρεις της αντισφαίρισης δύο απόλυτα ασφαλή γήπεδα από τα τέσσερα που διαθέτει συνολικά. “Τουλάχιστον θα έχουμε δύο αξιοπρεπή γήπεδα τένις”, πρόσθεσε.

Στη νέα Δημοτική Αρχή η αποκατάσταση των άλλων δύο γηπέδων

Ερωτηθείς τι μέλλει γενέσθαι με τα αντίστοιχα προβλήματα στα άλλα δύο γήπεδα, αφού είναι λογική η απαίτηση του Ομίλου Αντισφαίρισης να αποκατασταθούν κι αυτά, καθώς είναι πολλά τα παιδιά που έχουν στραφεί προς το τένις, ο Μηνάς Αληφραγκής, απάντησε τα ακόλουθα. “Αναφορικά με τα άλλα δύο γήπεδα, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είχε κάνει πρόταση για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Δυστυχώς, δεν υπάρχει φως”, γνωστοποίησε, τονίζοντας πως γι αυτή την υπόθεση πλέον θα πάρει τη σκυτάλη η επόμενη Δημοτική Αρχή.

“Οπότε, η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναζητήσει χρηματοδότηση. Εξάλλου το κόστος δεν είναι τεράστιο. Και τα δύο γήπεδα κοστίζουν 110 χιλ. ευρώ. Δεν είναι κόστος δυσβάσταχτο. Θα μπορέσει να αποκαταστήσει και τα άλλα δύο γήπεδα”, υποστήριξε.

Δυνατότητα δαπάνης από ίδιους πόρους

Στην ερώτηση, αν ένα τέτοιο έργο με συγκεκριμένο και όχι ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος, μπορεί να καλυφθεί από ίδιους πόρους, ανέφερε πως, “τα οικονομικά του Δήμου πάνε πάρα πολύ καλά. Μπορεί να έχουμε απώλειες εσόδων από την Πολεοδομία της Μυκόνου μετά την παύση της διοικητικής υποστήριξής της από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αλλά από την άλλη πλευρά, με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και στην Ερμούπολη αλλά και στην Άνω Σύρο, έχουμε υπερκαλύψει αυτή την απώλεια. Πιστεύω ότι από ιδίους πόρους μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα η επόμενη Δημοτική Αρχή”.

Συμπλήρωσε δε, πως, “άλλωστε και η μείζονα μειοψηφία ψήφισε ομόφωνα τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου για το οικονομικό έτος. Αυτό αποδεικνύει ότι έγινε μία συνετή διαχείριση κυρίως από την Οικονομική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Θα αφήσουμε έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο στους επόμενους. Άρα, έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν και να ιεραρχήσουν ανάγκες”.

Περίφραξη και φωτισμός

Επιπλέον, ρωτήθηκε για τα αναπάντητα θέματα της περίφραξης αλλά και του φωτισμού τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε είναι εφικτό να δρομολογηθούν, αλλά απαιτείται ένα κόστος. “Και αυτά τα θέματα, πράγματι είναι σημαντικά. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες ήπιες “επουλώσεις” στην περίφραξη. Σαφώς και πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν τα φωτιστικά. Σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να δει η επόμενη Δημοτική Αρχή”, τόνισε, εξηγώντας πως το κόστος και δη για την περίφραξη που σήμερα είναι σε κάκιστη κατάσταση και αρκετά τμήματά της είναι εξαιρετικά προβληματικά, “είναι ένα κόστος που δεν είναι δυσβάσταχτο. Δηλαδή αν διαθέσουνε ως Δήμος για αθλητικούς χώρους ένα ποσό των 150 χιλ. ευρώ, πιστεύω ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη βελτίωση στα γήπεδα του τένις”.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ατυχήσαμε”

Τέλος, δεδομένης της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί σχετικά με τις αθλητικές υποδομές στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και καθώς η μοναδική θετική εξέλιξη αφορά στα δύο γήπεδα τένις, σε όλη τη διάρκεια της θητείας, ρωτήθηκε να απαντήσει ο Μηνάς Αληφραγκής για την κριτική που δέχεται. Συγκεκριμένα, για το γεγονός πως ο Δήμος κατηγορείται πως αυτή την τετραετία δεν πέτυχε κάτι αξιόλογο για τις ανάγκες των αθλητών του νησιού, απάντησε τα ακόλουθα.

“Έχω συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την κριτική. Αυτή την τετραετία που πέρασε ήταν μία “κουτσή” τετραετία. Δηλαδή ό,τι μπορούσε να συμβεί παγκόσμια, συνέβη αυτή την τετραετία. Και μιλάω για τον covid-19, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες σε εργολαβίες από την αύξηση των τιμών σε υλικά. Παρόλα αυτά, έχουν γίνει πάρα πολλά έργα. Βέβαια, έχω πει ξανά ότι από την αρχή της θητείας μας, προσπαθήσαμε να δώσουμε βάρος στους αθλητικούς χώρους και στα σχολεία. Στα σχολεία το επιτύχαμε. Έγιναν πολλά πράγματα και “έπεσαν” τουλάχιστον 3,5 – 4 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκεί ατυχήσαμε”, σχολίασε συγκεκριμένα, περιγράφοντας την κατάσταση που θα παραλάβει η επόμενη Δημοτική Αρχή από την επόμενη χρονιά.

“Και στη Β΄ αίθουσα βγήκε έκπτωτος ο εργολάβος, η Α΄ αίθουσα παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα και η σκέψη είναι να πάμε σε νέα αίθουσα. Αυτό ειπώθηκε και στη σύσκεψη με τον νέο αντιδήμαρχο, Φραγκίσκο Βακόνδιο. Έγινε συντήρηση του κολυμβητηρίου. Δυστυχώς σε μία “κουτσή” τετραετία δεν μπορέσαμε να κάνουμε όσα έχει ανάγκη η αθλητική κοινότητα”, ανέφερε, καταλήγοντας στις δηλώσεις του.

 

 

 

Ετικέτες: