Ο συνδυασμός “Σύρος Εξ Αρχής” για τις κτηριακές υποδομές στο συγκρότημα των Λυκείων

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2023 - 19:18

Ανακοίνωση με αφορμή την πτώση σοβάδων στο Γενικό Λύκειο Σύρου την περασμένη Παρασκευή, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας μαθητής, εξέδωσε ο συνδυασμός “Σύρος Εξ Αρχής”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η κακή κατάσταση των κτιρίων στο συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα με τους κινδύνους που κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια, έχουν τη ρίζα τους στην έλλειψη πόρων, ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο. Μια κατάσταση που επιδεινώνεται διαρκώς με τη μείωση των κρατικών επενδύσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

Αλλά δεν έχει βοηθήσει -επίσης- ούτε η πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι τελευταίες δημοτικές αρχές. Μετά το πρόσφατο συμβάν ελαφρού τραυματισμού μαθητή, ενημερωθήκαμε ότι διαγωνισμός σχετικού έργου, ύψους περίπου 165.000 €, απέβη άγονος.

Διερωτάται κανείς, εφόσον το έργο είχε κριθεί αναγκαίο και με την υλοποίηση του θα αντιμετωπίζονταν έστω μικρό μέρος των προβλημάτων και κινδύνων, σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο δήμος από την ημέρα που ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος;

Θεωρούμε τραγικό γεγονός η ζωή εκατοντάδων μαθητών να κρέμεται από έναν άγονο διαγωνισμό. Εφόσον οι εργολάβοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον με βάση τις τρέχουσες τιμές, η λύση δεν είναι φυσικά να τους προσφέρουμε περισσότερα κέρδη. Είναι η πραγματοποίηση των εργασιών με αυτεπιστασία με την πρόσληψη έκτακτου εργατοτεχνικού προσωπικού στο Τμήμα μικρών έργων του Δήμου.

Η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο πρόγραμμά μας, μας η φροντίδα και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού είχε τεθεί απόλυτη προτεραιότητα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ζητούν τα αυτονόητα και είμαστε στο πλευρό τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πιέζουμε διαρκώς τη νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στο καθήκον της προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

Σύρος Εξ Αρχής

Ετικέτες: