Συνάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου με τον Μάρκο Καφούρο για το Εφετείο Αιγαίου

  • Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:46

Στα γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου βρέθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Μάρκος Καφούρος, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της επιτροπής που ορίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, από το οποίο ανέκυψε θέμα συγχώνευσης του Εφετείου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο με το Εφετείο Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο.

Ο βουλευτής πληροφόρησε τους παριστάμενους ότι έχει ήδη καταθέσει αναφορά απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με το ζήτημα και ακολούθως άκουσε τον πρόεδρο και τα μέλη της ορισθείσας από την Γενική Συνέλευση Επιτροπής αγώνα για το Εφετείο Αιγαίου, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, οι οποίοι ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους είναι επιτακτική η παραμονή του Εφετείου Αιγαίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό μας εφόσον χρειαστεί.

Κατόπιν αυτών, τα μέλη της Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου ευχαρίστησαν τον κ. Καφούρο για τις ανωτέρω ενέργειές του και δηλώσεις του και παρέμειναν έτοιμοι για περαιτέρω ενέργειες εφόσον απαιτηθούν.