Κοπή πίτας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, χθες το μεσημέρι και υποδοχή του 2024

Σύρος: Καλωσόρισμα της νέας χρονιάς με πρόθεση έργου για το νησί

Με χαμόγελο κι αισιοδοξία υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, η νέα Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των φορέων, των δύο Εκκλησιών και του Β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οικοδεσπότης από φέτος και για τα επόμενα πέντε έτη είναι ο νέος δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιες ευχές προς όλους, δεσμευόμενος για μία ακόμη φορά για ενότητα και συνεργασία.

Αμέσως μετά, το λόγο πήραν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Καθολικός επίσκοπος Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, Βαγγέλης Μαραγκός και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Χαλαβαζής. Σημειώνεται πως το μήνυμα του μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου Β΄ μετέφερε ο γραμματέας της Ι.Μ. Σύρου, κ. Μαρκουίζος, λόγω απουσίας του πρώτου, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός νησιού.

Προτεραιότητα η Σύρος

Δίνοντας τον τόνο της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή, ο Αλέξης Αθανασίου επεσήμανε πως θα είναι ένα “κράμα” μέριμνας τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών, όσο και για την ανάπτυξη του τόπου. Σε μία εποχή προκλήσεων, επεσήμανε πως το έργο του Δήμου θα αφορά πρωτίστως τους δημότες, εξηγώντας πως σε καθημερινή βάση εκείνος και οι συνεργάτες του θα φροντίζουν για τον τόπο, διεκδικώντας λύσεις και χρηματοδοτήσεις.

Υψηλές προσδοκίες από τον ίδιο διατηρούν άλλωστε και όσοι πήραν τον λόγο ακολούθως. Πιο αναλυτικά, ο κ. Πολυχρονάκης εξέφρασε τη χαρά του για την ανάδειξη του Αλέξη Αθανασίου στο “πηδάλιο” του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τονίζοντας πως από την πλευρά του θα είναι αρωγός σε όσες θετικές προσπάθειες λαμβάνουν χώρα για το νησί. Στέλνοντας μάλιστα το δικό του μήνυμα, υποστήριξε πως θα είναι απέναντι σε όσους θέλουν να βάλουν “φρένο” στη Σύρο και στη διατήρηση των κεκτημένων της. Στο ίδιο μήκος κύματος, τοποθετήθηκε και ο κ. Λεονταρίτης. Ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως προτεραιότητα για τη Σύρο όσον αφορά στο έργο της Περιφέρειας είναι να τεθούν τα “θεμέλια” για τον πολυχώρο αθλητισμού – πολιτισμού (και συνεδριακό κέντρο) στο Μάννα. Επιπλέον, ο Γιάννης Ρούσσος εξήγησε πως για το Επιμελητήριο έχει σημασία η συνένωση δυνάμεων προκειμένου να διεκδικηθεί το καλύτερο σε ακτοπλοϊκό επίπεδο, επίπεδο μετακινήσεων γενικώς και φυσικά στο κομμάτι της Υγείας, καλώντας όλες τις πλευρές να κάνουν πράξη την πρόθεση συνεργασίας και συμπόρευσης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων ανέφερε πως ο Δήμος χρειάζεται ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, γιατί χωρίς προσωπικό, ο Δήμος δεν μπορεί να “τρέξει” το πρόγραμμά του και το έργο του.