Κοπή βασιλόπιτας στο Λιμεναρχείο Σύρου

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2024 - 12:13

Η κοπή της Πίτας του Αγίου Βασιλείου της 6ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος (Κυκλάδων) και του Λιμεναρχείου Σύρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στον χώρο της πινακοθήκης Σύρου, στο συστεγαζόμενο με τις Υπηρεσίες του Λιμενικού, κτήριο των Παλαιών Αποθηκών Διαμετακομίσεως Εμπορίου, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του κ. Γεωργίου Φουστάνου.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη μεγάλη προσφορά τους στην ασφάλεια των συγκοινωνιών και των επιβατών, κυρίως για την ομαλή διακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών της Σύρου, και των άλλων νησιών, κατά τη διάρκεια όλου του έτους και ιδιαιτέρως του θέρους.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κυκλάδων, Μάρκος Δαδάος, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιώργος Ρούσσος, η αερολιμενάρχης Σύρου, Βασιλική Πρέκα, πλήθος αντιδημάρχων του Δήμου, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ Καστάνης Χρήστος και ο λιμενάρχης Σύρου, Πλοίαρχος Λ.Σ Καραμίτσας Παναγιώτης, ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη Δωρόθεο Β΄ για την μακρόχρονη στήριξή του στο Λιμενικό Σώμα και του ανταπέδωσαν με σεβασμό τις ευχές του για υγεία και μια καλή χρονιά σε όλους.

Σε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, ευχαρίστησε το προσωπικό των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων για τη συμβολή του στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, καθώς και στην ασφαλή διακίνηση ενός αριθμού άνευ προηγουμένου, επιβατών και οχημάτων.

Ευχετήριες προσρήσεις απηύθυναν επίσης και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ ανεγνώσθησαν οι χαιρετισμοί του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης, αλλά και των βουλευτών Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογυιού και Φίλιππου Φόρτωμα, οι οποίοι λόγω ανελαστικών κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν.

Τέλος, κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Λιμενικό Σώμα, και ιδιαίτερα στο Λιμεναρχείο Σύρου, ο Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α.) Νίκος Σκευοφύλακας, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.), Αγησίλαος Μανής, ο Πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.), Γιάννης Βαμβακούσης, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Βασίλης Ψυρρόπουλος, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.), Ηλίας Μεργιάς, ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. (ε.α.), Κωνσταντίνος Πινακίδης και ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. (ε.α.), Σταύρος Μπαλάσης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, παρατέθηκε κέρασμα σε μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.