Αποκλεισμένο το τμήμα λόγω επικινδυνότητας μέχρι την αποκατάστασή του, σύμφωνα με τις απαντήσεις του αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Μικρών Έργων, Γ. Μαραγκού

Υποχώρησε... μέρος του τοιχίου στα Βαπόρια

Αποκαταστάσεις εκτεταμένου χαρακτήρα πρέπει να γίνουν στο τοιχίο στην περιοχή Βαπόρια και συγκεκριμένα στο ύψος της κλίμακας (σκαλοπάτια) που αποτελεί την κάθοδο για να φτάσει κάποιος στα “Αστέρια”, αφού μέρος του υποχώρησε και συγκεκριμένα αποκολλήθηκαν πέτρες.

Το τμήμα παραμένει αποκλεισμένο εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, έως ότου εγκριθεί και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για να “τρέξει” έργο αποκατάστασης, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Μικρών Έργων και Καθημερινότητας, Γιάννης Μαραγκός στην “Κοινή Γνώμη”.

Αυξημένα αντανακλαστικά απαιτούνται από τους πεζούς αλλά και τους οδηγούς, που πλέον δεν επιτρέπεται να διέρχονται από το σημείο.

“Αυτό έχει γίνει εδώ και δεκαπέντε με είκοσι ημέρες. Εμείς το εντοπίσαμε και απευθυνθήκαμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να το δουν επειδή υπάρχει επικινδυνότητα. Μας είπαν να αποκλείσουμε το κομμάτι γιατί έχει υποχωρήσει λίγο και το οδόστρωμα με τις πλάκες. Γι αυτό αποκλείσαμε και το συγκεκριμένο τμήμα”, σημείωσε ο κ. Μαραγκός, τονίζοντας πως, “θα υπάρξει αποκατάσταση”. Ωστόσο, διευκρίνισε πως, “τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει προϋπολογισμός και δεν μπορεί να βγει εργολαβία. Άρα, αναγκαστικά αποκλείσαμε τον δρόμο και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουμε αποκατάσταση”.

Στην ερώτηση αν προκύπτει αυξημένη ανησυχία για το σημείο αφού αποκολλήθηκαν πέτρες από το τμήμα στο οποίο τα καλοκαίρια υπήρχαν και τραπεζοκαθίσματα, ανέφερε: “Όχι. Όμως, να μην πηγαίνουν πολίτες και οχήματα. Γι αυτό αποκλείσαμε το κομμάτι”. Τέλος, για το αν υπάρξει κίνδυνος για υποχώρηση του τμήματος, υπήρξε καθησυχαστικός: “Όχι, δεν υπάρχει. Έχει πάει η Υπηρεσία και το έχει δει. Χρειάζεται όλο αποκατάσταση όπως φαίνεται”.

Ετικέτες: