Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων στην ετήσια συνέλευση και συνεστίασή τους

Ξεχώρισαν και τίμησαν πρόσωπα με αποτύπωμα στη Σύρο

  • Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:24

Δύο πρόσωπα που ανέπτυξαν σημαντικό έργο προς όφελος της Σύρου και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού, ξεχώρισαν και τίμησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων, το βράδυ της Παρασκευής, στη συνέλευση και συνεστίασή τους, στο πρώην εργοστάσιο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Καρακατσάνη και Χάρη Βεκρή, που σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μηνάς Μπουγιούρης, ο πρώτος από τη θέση του ως πρώην προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και ο δεύτερος ως ενεργός πολίτης και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος σε θέματα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο. Να σημειωθεί πως ο κ. Βεκρής έχει αναπτύξει μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία “Τα νεοκλασικά της Ερμούπολης εκπέμπουν SOS”.

Και στους δύο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική προσπάθειά τους να διεκδικηθούν λύσεις σε θέματα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά και άλλα για τη Σύρο και ειδικότερα την Ερμούπολη, καθώς και για τη θετική ανταπόκρισή τους να έχουν μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία με τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων.

Αμέσως μετά, ο κ. Μπουγιούρης στην ομιλία του υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Σύλλογος όλα τα τελευταία χρόνια για μία σειρά από σοβαρά ζητήματα. Ενδεικτικά μίλησε για την καταγραφή και αποτύπωση της σημερινής κατάστασης των επικίνδυνων κτηρίων της πόλης, της τοποθέτησής τους για κρίσιμα θέματα όπως για το κτήριο της πύλης Σένγκεν, αλλά και για τις προτάσεις και θέσεις αναφορικά με τα θέματα της εκτός σχεδίου δόμησης, των περιοχών NATURA, των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με όσα εξήγησε, μπροστά του ο Σύλλογος έχει ακόμη πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, αλλά πάντα δηλώνει πανέτοιμος για συνεργασίες και προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες. Ο πρόεδρος τόνισε πως σε θετικό κλίμα κινείται η συνεργασία και με τις πλευρές του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όταν αυτό παρίσταται ως ανάγκη, ενώ γνωστοποίησε πως στα σκαριά είναι και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Σύρου.

Αξίζει να επισημανθεί, πως ο Σύλλογος τα τελευταία δέκα χρόνια διαγράφει μία ιδιαιτέρως σημαντική πορεία με εξωστρέφεια που κινείται μακριά από συντεχνιακά συμφέροντα. 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί αλλά και ένα μικρό party στους χώρους του πρώην εργοστασίου.