Το μήνυμα του βουλευτή επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή από τη Σύρο προς όλους τους Κυκλαδίτες ενόψει της κάλπης για την Ευρωβουλή

Να ενισχύσουν τη φωνή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Να αξιολογήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να επιλέξουν να ισχυροποιήσουν τη φωνή των υποψήφιων ευρωβουλευτών με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ενόψει της κάλπης για την Ευρωβουλή, ζητά από όλους τους Συριανούς και τους Κυκλαδίτες ο βουλευτής επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στη Σύρο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές του 2024, ο κ. Δουδωνής έστειλε ηχηρό μήνυμα στους νησιώτες για την αναγκαιότητα συμπόρευσής τους, με τα υποψήφια πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ώστε να δοθεί ένας μεγάλος αγώνας προς όφελός τους, αλλά και να πάρει μία απάντηση η κυβέρνηση, αναφορικά με την αδιαφορία της για τη νησιωτικότητα, σύμφωνα με όσα τόνισε.

Η πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Σύρο ήταν η δεύτερη στις Κυκλάδες μετά από την Τήνο και θα ακολουθήσουν άλλες δύο σε Νάξο και Σαντορίνη.

Στο καλωσόρισμά του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πολατσίδης, υπενθύμισε και την παρουσία του προέδρου της παράταξης, Νίκου Ανδρουλάκη στη Σέριφο, επισημαίνοντας πως το κόμμα τους, νοιάζεται ουσιαστικά για τον νησιωτικό χώρο.

Σημειώνεται πως σύντομη ομιλία πραγματοποίησε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, από τη Σύρο, Μάριος Ρούσσος. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε σε κάθε τόνο, πως η κοινωνία χρειάζεται μία σταθερή πολιτική και αυτή δεν μπορεί να έρθει από καμία άλλη παράταξη.

Παρόντες στην πολιτική εκδήλωση ανάμεσα σε μέλη και φίλους του κόμματος ήταν σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Σύρο, πρώην δήμαρχοι, όπως οι κ.κ. Πιταούλης και Δεκαβάλλας, ο πρώην νομάρχης, Δημήτρης Μπάιλας και ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Παπαμανώλης.

 

Πολιτική ουσίας για την κοινωνία και ανάπτυξη

Ειδικότερα, ο βουλευτής επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής κάλεσε τον κόσμο να μην εστιάζει στην προβολή των μίντια, υποστηρίζοντας πως, αυτά, τάσσονται υπέρ της προώθησης της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμορφώνοντας μία πολιτική - κουλτούρα lifestyle. Σε αυτή την τακτική, κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, επιλέγοντας να ψηφίσουν ένα κόμμα με ουσιαστικό πολιτικό λόγο, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Εστιάζοντας στα θέματα των νησιών, επεσήμανε πως τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι είναι μεγάλα. Χαρακτηριστικά μίλησε για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των δομών Υγείας, όπως δυστυχώς και του Νοσοκομείου Σύρου, για την πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, που άλλοτε έχει ελικόπτερο και άλλοτε όχι, για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών και ειδικότερα για την απαξίωση που έχει δεχθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο, καθώς και για τα παλιά πλοία με τα οποία μετακινούνται οι πολίτες από νησί σε νησί. Αναφέρθηκε ακόμη στην ακρίβεια των εισιτηρίων, στη γενικότερη ακρίβεια που χτυπά τα νησιά συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στα προβλήματα εύρεσης και παραμονής σπιτιών, με φόντο το υψηλό κόστος των ενοικίων για ιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.α..

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το θέμα της αλόγιστης και χωρίς μέτρο τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθείται σε όλα τα νησιά, επισημαίνοντας τους κινδύνους για το περιβάλλον, τις υποδομές τους και για τους ίδιους τους κατοίκους. Ο κ. Δουδωνής εξήγησε πως εν προκειμένω οι Κυκλάδες δεν μπορούν να γίνουν νησιά που το χειμώνα θα νεκρώνουν, τονίζοντας πως χρειάζεται ανάπτυξη που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων 12 μήνες τον χρόνο.

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που για όλα τα παραπάνω επεσήμανε πως δεν έχει κάνει τίποτα, αν και έχει την τιμή οι Κυκλαδίτες να της έδωσαν δύναμη με τέσσερις βουλευτές στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Δουδωνής έκλεισε την ομιλία του, εστιάζοντας στο πόσο κρίσιμο είναι ο κόσμος σε αυτή την κάλπη να δώσει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική που όπως είπε ρημάζει τα πάντα, επιλέγοντας συνειδητά να δυναμώσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων του για την Ευρωβουλή.

 

 

 

 

 

Ετικέτες: