Μήνυμα της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Αισιοδοξία για την ψήφο των Κυκλαδιτών στις ευρωεκλογές

Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας “οργώνουν” τα νησιά του νομού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης

Την αναγκαιότητα να ψηφίσουν οι νησιώτες των Κυκλάδων στην κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, επεσήμανε στις δηλώσεις της, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύρο, χθες το μεσημέρι, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Θεωρώντας πως η νέα κάλπη καθώς και το αποτέλεσμά της θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την πορεία της Ελλάδας όσον αφορά στις διεκδικήσεις της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάλεσε τους Συριανούς και τους Κυκλαδίτες, να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία.

Η υπουργός αφίχθη χθες το πρωί στη Σύρο και συνοδευόμενη από στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, καθώς επίσης, τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα, όπως και από τον πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ., Χρήστο Καφτηράνη, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου, Στάθη Μπαρμπούνη πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις σε ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και Νεώριο, ενώ ακολούθως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε, η κάλπη της 9ης Ιουνίου πρέπει να ενισχύσει τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, στέλνοντας το  μήνυμα προς τους πολίτες πως, αυτές οι εκλογές “είναι εκλογές εθνικής ευθύνης και πολιτικής ωριμότητας”.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, η υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες σε καφετέριες της περιοχής που κινήθηκε πεζή, ανταλλάσοντας απόψεις για τις ευρωεκλογές και ζητώντας τη στήριξή τους στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως υλικό με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Ερμούπολη.

“Εμπιστευόμαστε πως οι Κυκλαδίτες θα μας κάνουν ξανά περήφανους”

Σαφής στις δηλώσεις της για την κάλπη της επόμενης Κυριακής, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως αναμένει ότι οι Συριανοί και οι Κυκλαδίτες, θα προσέλθουν να ψηφίσουν και θα δώσουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία.

“Είμαστε εδώ για να μαζέψουμε τον κόσμο μας. Την Κυριακή έχουμε ευρωεκλογές. Εκλογές για την σταθερότητα της Ελλάδας, για τη σταθερότητα της Ευρώπης και χρειαζόμαστε μία Ελλάδα, μία Σύρο ενωμένη, που όπως μας έκανε περήφανους στις εθνικές εκλογές, εμπιστευόμαστε ότι και με τη δική μας εγρήγορση, θα μας κάνει περήφανους και σε αυτές τις εκλογές της Κυριακής”, παρατήρησε αρχικά, απαντώντας και σε δημοσιογραφική ερώτηση, για το αν εκτιμά πως θα παρ' όλες τις εκκλήσεις για να ψηφίσει ο κόσμος, θα υπάρχει αποχή και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

“Η εκτίμησή μας, ειδικά όταν γίνεται από την “καρδιά” των Κυκλάδων και το Νότιο Αιγαίο, το οποίο προσέφερε τέτοια ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, δεν μπορεί παρά  μόνο να είναι αισιόδοξη. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει εκτιμήσει το έργο μας, έχει εκτιμήσει τη δουλειά μας, αναγνωρίζει το ότι ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα και δεν σταματούμε εδώ”, δήλωσε η υπουργός.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία  δίνει έμφαση και στις ανάγκες των νησιών, προσθέτοντας, ωστόσο, πως ακόμη υπάρχει έργο να γίνει. “Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να δώσουμε περισσότερα στη νησιωτική μας πολιτική για όλους τους Έλληνες που ζουν και επιλέγουν και ζουν στα νησιά μας”, σημείωσε, μιλώντας παρακάτω για την επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά.

“Μεγάλη ανάγκη είναι και γι' αυτό βρισκόμαστε σύσσωμοι εδώ και σήμερα (σ.σ. χθες) από το Υπουργείο αλλά και σε βουλευτικό επίπεδο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε αποχή”, τόνισε.

Κάλπη μέσα στην τουριστική σεζόν

Η υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η σεζόν έχει αρχίσει στις Κυκλάδες, γεγονός που για κάποιους εργαζόμενους μπορεί να θέτει εμπόδια. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η κάθε ψήφος είναι κρίσιμη. “Ξέρουμε ότι στη νησιωτική Ελλάδα, η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κόσμος έχει ήδη τις δουλειές του και δεν είναι μία απόφαση μεταξύ του αν θα πάω για μπάνιο ή αν θα ψηφίσω. Αλλά είναι μία απόφαση μεταξύ του αν θα βγάλω το εισόδημά μου και το ψωμί μου και αν θα ψηφίσω”, σχολίασε χαρακτηριστικά, λέγοντας τέλος πως, “παρόλα αυτά, μας τίμησαν την προηγούμενη χρονιά και πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η σταθερότητα της Ευρώπης, η σταθερότητα της χώρας εντός Ευρώπης, η διασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων, η διασφάλιση της μεταναστευτικής και της εξωτερικής μας πολιτικής είναι αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής. Οπότε, γι' αυτό ακριβώς είμαστε εδώ. Για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο, αυτό που νομίζω πως ήδη ξέρει”.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο κ. Καφτηράνης ενημέρωσε πως αποστολές της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά, καλούν τον κόσμο να σπεύσει στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές.

“Ευχαριστώ την υπουργό, τους συνεργάτες της, τους βουλευτές για την επίσκεψή τους στη Σύρο”, ανέφερε πρώτα, λέγοντας πως, “κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, “οργώνουν” αυτές τις ημέρες όλα τα νησιά των Κυκλάδων για τις ευρωεκλογές και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων επεσήμανε πως σήμερα θα βρεθεί στη Σύρο και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Ειρήνη Αγαπηδάκη.