Προκάλεσε συνάντηση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης ώστε αυτά να εξυπηρετούν τις ανάγκες των νέων αθλητών

“Καμπανάκι” για τη λειτουργία των νέων γηπέδων

Επί τάπητος το παρόν και το μέλλον του σταδίου Βάρης και των γηπέδων Καμινίων και Πάγου

Προ των ευθυνών του βρίσκεται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία των νέων γηπέδων που του έχει κληροδοτήσει και συνεχίζει να του κληροδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις περιοχές της Βάρης, του Πάγου και των Καμινίων, καθώς οι ανάγκες των νέων αθλητών και αθλητριών του νησιού, δεν μπορούν να μένουν άλλο αναπάντητες.

Τα τρία βασικά περιφερειακά στάδια και γήπεδα που υλοποίησε η Περιφερειακή Αρχή για τη Σύρο, φαίνεται να μην έχουν ενταχθεί σε ένα σχέδιο λειτουργίας από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον τους. Εν αναμονή της διοικητικής παράδοσης του σταδίου της Βάρης επίσημα προς τον Δήμο, τις επόμενες ημέρες, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, προκάλεσε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή, προχθές το βράδυ στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έθεσε επί τάπητος προς τον δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Κοσμά και τον εντεταλμένο Αθλητισμού, Δομένικο Σαγκινέτο, την αναγκαιότητα εξεύρεσης μόνιμων λύσεων για τη λειτουργία τους, εξηγώντας πως η κατασκευή τους έγινε για τη νεολαία της Σύρου, η οποία θα πρέπει να έχει - ανά πάσα ώρα και στιγμή και μάλιστα καθημερινά -, τη δυνατότητα να αθλείται και να προπονείται σε αυτά.

Ο Δήμος μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να έχει εκπονήσει ένα συνολικό πλάνο για τις νέες αθλητικές υποδομές που έρχονται στα χέρια του, κατάσταση που συχνά απασχολεί με τη μορφή ερωτήσεων και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με φόντο την απασχόληση μόλις 5 ατόμων στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών.

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή αρχικά προσανατολίζεται στη συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους ή ερασιτεχνικές ομάδες καθώς και Αθλητικούς Συλλόγους, ώστε να αναλάβουν εκείνοι το κομμάτι του ανοίγματός τους.

Πρόκειται για μία υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή, για την οποία άσκησε πίεση ο κ. Λεονταρίτης στην προχθεσινή συνάντηση και ειδικότερα για το θέμα του σταδίου της Βάρης, με φόντο ανάγκες αθλητών που διακρίνονται σε αθλήματα στίβου και οι οποίοι στο εξής θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε ασφαλή χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη και εκπρόσωποι της Κοινότητας Βάρης, αλλά και των Δρομέων Σύρου.

Πάση θυσία να ανοίγει το στάδιο της Βάρης

“Πρωταγωνιστής” των νέων αθλητικών υποδομών της Σύρου είναι το ολοκαίνουργιο στάδιο της Βάρης, το οποίο και έχει ολοκληρωθεί, όπως είχε επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ της “Κοινής Γνώμης” ο αντιπεριφερειάρχης, παρουσιάζοντας μάλιστα και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να εξυπηρετήσει τις υπάρχουσες ανάγκες και κυρίως τις ανάγκες παιδιών όπως για παράδειγμα της 13χρονης Χριστίνας Ρούσσου, που έπιασε επίδοση στα 80 μ. με εμπόδια στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη στη Νάξο και η οποία μέχρι τώρα έκανε προπονήσεις σε γήπεδο… ποδοσφαίρου. Τόσο για την ίδια, όσο όμως και για όλα τα νέα παιδιά της Σύρου αλλά και τους ενήλικες που λατρεύουν την άθληση είναι σημαντικό το στάδιο της Βάρης να είναι σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι Δρομείς Σύρου προσφέρονται να ανοίγουν το στάδιο για τις ώρες που θα βρίσκονται οι αθλητές τους μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για τα υπόλοιπα χρονικά διαστήματα, προς το παρόν δεν υπάρχει λύση. Το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στην ουσία του από τη Δημοτική Αρχή.

Με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου το γήπεδο των Καμινίων

Επιπλέον, λύση θα πρέπει να βρεθεί και για το γήπεδο των Καμινίων, καθώς υπάρχει ζήτηση και σήμερα, δυστυχώς, σε ώρες που αυτό δεν είναι σε λειτουργία από τις ακαδημίες, διαπιστώνεται να  μπαίνουν μέσα παιδιά, παραβιάζοντας τα συρματοπλέγματα, με ό,τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στη σωματική ακεραιότητά τους.

Η πρόθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων να αναλάβει τη διαχείρισή του υπήρξε ζωηρή, κάτι που πυροδότησε τις ενέργειες για αλλαγή του καταστατικού του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Δήμος προσανατολίζεται να συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.

Αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα, ωστόσο, προς το παρόν τα πράγματα φαίνονται στάσιμα.

Μεγάλη εκκρεμότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου Πάγου

Ωστόσο, δεν διαφαίνεται άμεσα ελπίδα για τη λειτουργία και το άνοιγμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πάγο, καθώς, ο Δήμος δεν έχει καταλήξει σε κάποια καρποφόρα συνεργασία.

Ειδικότερα, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας του γηπέδου του Πάγου, πρέπει να αλλάξει κατηγορία για να γίνει προπονητικός χώρος και ο Α.Ο Πάγου, στον οποίον έχει γίνει κρούση ώστε να συνδράμει, έχει επιφυλάξεις για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Καθώς υπάρχει αυτή η συστολή για τη λειτουργία του από μία μη επαγγελματική ομάδα, ο Δήμος θα πρέπει να βρει εναλλακτικά σενάρια προς εξέταση, ώστε η αθλητική υποδομή να μη μένει με λουκέτο.