Αναφορά της δημοτικής παράταξης «Σύρος Εξ Αρχής» για κατάληψη δημόσιου χώρου

  • Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024 - 08:03

Η δημοτική μας παράταξη, «Σύρος Εξ Αρχής» ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι τη Δευτέρα 17/6, κατέθεσε στη λιμενική αρχή έγγραφη πολυσέλιδη αναφορά για την αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου στην ακτή κάτω από τον Άγιο Νικόλαο, στην Ερμούπολη. Την υπογράφουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, Ν. Αλμπανόπουλος και Αγ. Ψιλοπούλου. Η αναφορά έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και διενεργείται προανάκριση.

Στόχος μας, αφενός ο αυτονόητος, η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου. Αφετέρου, να σταλεί μήνυμα σε όσους ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε ακτές, να παραμένουν πάντα στα όρια της νόμιμης σύμβασής τους. Αλλά επίσης ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού: Στους πρώτους, να υπερασπιστούμε όλοι συλλογικά τη νομιμότητα στον τόπο μας. Στους δεύτερους, να γνωρίζουν ότι στις διακοπές τους στη Σύρο, κανείς δεν θα τους εμποδίσει να απολαύσουν τη θάλασσα και τις ακτές ελεύθερα, όπως ορίζει το συνταγματικό τους δικαίωμα.

Η παράταξή μας θα φέρει (ξανά) στο δημοτικό συμβούλιο την προστασία όλων των δημόσιων χώρων, και θα ενημερώσει το κοινό για κάθε νεότερο στην υπό εξέλιξη διαδικασία.