Στην κυκλοφορία θα δοθεί το πολυσυζητημένο τμήμα της Ερμούπολης, εντός της εβδομάδας

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος του Βούρλη και ανοίγει η διέλευση

Επανέρχεται άμεσα η αφετηρία των mini bus στη Δόξα

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης είναι σήμερα σε εξέλιξη στην περιοχή του Βούρλη ώστε να κλείσει η παρέμβαση στον δρόμο και να ανοίξει για τη διέλευση των οχημάτων, των δικύκλων και των mini bus, εντός της εβδομάδας.

Ο ανάδοχος του έργου ολοκληρώνει τις ενέργειές του οριακά με τον χρόνο της τελευταίας παράτασης που είχε πάρει (μέχρι χθες, 24/6) και οι κάτοικοι της περιοχής μετά από τρία χρόνια συνεχούς ταλαιπωρίας, αλλά και αρκετών μηνών απόλυτου αποκλεισμού, παίρνουν… ανάσα.

Ειδικότερα, το Σάββατο το πρωί έγινε η προγραμματισμένη και επιβεβλημένη απόξεση της παλιάς ασφάλτου στο τμήμα που γειτνίαζε με το σκαμμένο μέρος του έργου, ώστε από σήμερα να πέσει η νέα πίσσα για να κλείσει οριστικά το πολυσυζητημένο έργο.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκου Βακόνδιου στην “Κοινή Γνώμη”, ο Δήμος για να είναι και τυπικά σωστός θα δώσει μία ολιγοήμερη παράταση στον ανάδοχο, αφού μοναδική μικρής φύσεως εκκρεμότητα πλέον είναι η πλακόστρωση των πεζοδρομίων για να διέρχονται απρόσκοπτα και οι πεζοί.  

Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός των επόμενων ημερών και ταυτόχρονα, η αφετηρία των mini bus από το σημείο όπισθεν του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, θα επανέλθει στο parking της Δόξας.

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη είναι θετική, μία “ανάσα” πριν το νησί "φορτώσει" με μεγάλη επισκεψιμότητα, οπότε και η άμεση πρόσβαση στο parking της Δόξας, κρίνεται απαραίτητη για τις ανάγκες στάθμευσης.

Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση

Δεδομένου πως ο εργολάβος σήμερα προχωρά στην ασφαλτόστρωση, ο κ. Βακόνδιος σχολίασε: “Ο χρόνος παράδοσης του έργου είναι μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες). Έχει γίνει η απόξεση από την πίσσα. Έγινε το κομμάτι που είναι η πλάκα με το μπετόν και θα ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα μέχρι τον γρανίτη. Δηλαδή θα ασφαλτοστρωθεί όχι μόνο το κομμάτι που σκάφτηκε, αλλά και το προηγούμενο τμήμα”.

Συγκεκριμένα μάλιστα, ανέφερε πως, “η παλιά πίσσα απομακρύνθηκε το πρωί του Σαββάτου, έγινε απόξεση με ειδικά μηχανήματα και άρα, απομένει να γίνει η ασφαλτόστρωση. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πέσει η πίσσα”.

Σχετικά με τον χρόνο που θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, σημείωσε: “Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί ο δρόμος. Πιστεύω εντός της εβδομάδας. Θα υπάρξει ανακοίνωση”.

Απομένουν οι πλακοστρώσεις πεζοδρομίων

Δεδομένου πως είχαν “ξηλωθεί” και τα πεζοδρόμια, ο κ. Βακόνδιος ανέφερε: “Έχουν μείνει μόνον οι πλακοστρώσεις να γίνουν στα πεζοδρόμια, δεξιά και αριστερά του δρόμου και τα κάγκελα. Θα τα φτιάξουμε κι αυτά”. Επαναλαμβάνοντας όμως πως, “ο δρόμος θα είναι σε κυκλοφορία, αυτό θέλουμε και αυτό μας έκαιγε”, σημείωσε πως, “θα δοθεί μια μικρή παράταση ώστε και τυπικά να είμαστε καλυμμένοι για να πλακοστρώσει τα πεζοδρόμια. Μιλάμε για ολιγοήμερη παράταση. Λογικά μέχρι τέλος του μήνα”.

Επιστροφή των mini bus στη Δόξα

Θετική εξέλιξη που ανέμεναν οι δημότες είναι και η επαναφορά του δρομολογίου Δόξα – Κολυμβητήριο. Σύμφωνα με όσα δηλώσει ο αντιδήμαρχος: “Θα επανέλθουν και τα δρομολόγια προς τη Δόξα και η αφετηρία από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Δόξα. Δεν θα έχουμε πλέον περιορισμούς. Οπότε θα εξυπηρετούνται οι δημότες. Πρακτικά η γραμμή Κολυμβητήριο – Δόξα, θα αποκτήσει ξανά την αφετηρία της στη Δόξα και όχι στον Άγιο Νικόλαο”. Συμπλήρωσε δε, πως, “για όποιες άλλες αλλαγές στα mini bus και βελτιώσεις είναι θέμα που θα το δούμε σε επόμενο χρόνο”.

“Κάναμε το καλύτερο στον χρόνο που μας αναλογούσε”

Ικανοποιημένος που ολοκληρώνεται το μεγάλο και απαραίτητο έργο, ο κ. Βακόνδιος δήλωσε πως στη θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής έγινε το καλύτερο από άποψη πιέσεων προς τον ανάδοχο.

“Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν μαζί και με την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και συνολικά η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου και όσοι είχαμε εμπλοκή για το συγκεκριμένο έργο. Πιέσαμε πάρα πολύ ώστε να υλοποιηθεί και να κλείσει. Είχαμε καθημερινή επαφή και με τον εργολάβο και κάναμε αυτοψίες με την Τεχνική Υπηρεσία και τους αρμόδιους μηχανικούς. Ήμασταν παρόντες στο  έργο για να ολοκληρωθεί”, σχολίασε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως, “γνωρίζουμε καλά πως ταλαιπώρησε πολύ έντονα τον κόσμο και πως θα έπρεπε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ήταν ενός έτους και τελικά κράτησε τρία χρόνια”.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως, “στο διάστημα που μας αναλογεί κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συνεργάτες από την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και όλη τη Δημοτική Αρχή, καθώς και ο δήμαρχος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για  να ολοκληρωθεί”.

Έκλεισε τις δηλώσεις του στην εφημερίδα, λέγοντας τέλος πως, “πάνω απ΄ όλους, ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση. Υπήρξε μεγάλη η ταλαιπωρία τους όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έκλεισε το τμήμα για να γίνουν τα έργα. Δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν πολύ, αλλά έπρεπε να γίνει το έργο”.