Πραγματοποίηση fam trip και προβολή της Σύρου στη γαλλόφωνη κοινότητα του Καναδά

  • Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024 - 12:13

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα τη μοναδικότητά της, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων και το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο που καθιστούν τον προορισμό  δεύτερο παγκοσμίως σε φιλοξενία, η Σύρος κατέκτησε και την καρδιά της blogger από τον Καναδά Genevieve Plante, που επισκέφθηκε το νησί μας από τις 22 - 26 Ιουνίου 2024.

Σκοπός του ταξιδιού της ήταν να γνωρίσει από κοντά και να ζήσει την εμπειρία της φιλοξενίας του τόπου μας! Ως αποτέλεσμα ήρθε η δημιουργία και προβολή  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αλλά και το προσωπικό ηλεκτρονικό της περιοδικό, ενός ξεχωριστού φωτογραφικού αφιερώματος στη Σύρο απευθυνόμενο στο γαλλόφωνο Καναδά και όχι μόνο. Την Genevieve Plante ακολουθούν πιστά χιλιάδες χρήστες στα social media της όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η γαστρονομία αλλά και οι ιστορίες και τα πρόσωπα προορισμών.

Σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Χρηστιάννα Πάπιτση, η  δημοσιογράφος και influencer ξεναγήθηκε στα εμβληματικά αξιοθέατα της Ερμούπολης, θαύμασε την αρχιτεκτονική των κτιρίων της, εντυπωσιάστηκε από τις καθαρές παραλίες και γεύτηκε την αυθεντική τοπική κουζίνα μας με τα ιδιαίτερα προϊόντα της.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά όλες τις επιχειρήσεις που για ακόμη μια φορά συνεισέφεραν καθοριστικά στην πραγματοποίηση δημοσιογραφικού ταξιδιού. Σε δηλώσεις της η κ. Πάπιτση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνεχής και επιδραστική προβολή του νησιού μας στο διεθνές κοινό, αποτελεί αρχικό και διαχρονικό στόχο της δημοτικής μας αρχής και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Η πραγματοποίηση ενός ακόμη επιτυχούς δημοσιογραφικού ταξιδιού γνωριμίας στηρίχτηκε για ακόμη μια φορά από τους ανθρώπους της αγοράς και χωρίς την συμβολή και τον επαγγελματισμό τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί!»

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που στάθηκαν για ακόμη μια φορά δίπλα στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και τις οποίες ο ίδιος ευχαριστεί είναι το ξενοδοχείο “Νησάκι”, το εστιατόριο “Πέτρινο”, το beach bar restaurant “DeLaGracia”, το cocktail bar “Kouchico”, το εστιατόριο “Liako” και το cocktail bar “Porte”.