Σύρος: Φωτιά στα Χρούσσα κοντά στη κατασκήνωση - Εστάλη ειδοποίηση από το 112 για απομάκρυνση (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Σήμερα - 14:15

Φωτιά έχει εκδηλωθεί την τελευταία ώρα στην ευρύτερη περιοχή των Χρούσσων. Οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά σε σπίτια και στην κατασκήνωση ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς και ο άνεμος δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Ο καπνός είναι ορατός ακόμη και από την Ερμούπολη. Εστάλη ειδοποίηση από το 112 ενώ έχει φτάσει εναέρια ενίσχυση, που επιχειρεί στην περιοχή.

14:15 Σε επικοινωνία της "Κοινής Γνώμης" με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπήρξε ενημέρωση ότι έχουν σπεύσει στο σημείο 4 οχήματα. Η φωτιά εντοπίζεται στα Χρούσσα στην περιοχή κοντά στην κατασκήνωση. Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για το ενδεχόμενο να μεταβούν και άλλα οχήματα.
 
Στο σημείο μεταβαίνουν και οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, αστυνομικά οχήματα καθώς και ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Μαραγκός.
 
Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και μέλη της Πολιτικής Προστασίας του νησιού.
 
Στις 14:35 εστάλη ειδοποίηση από το 112 για δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Σύρου. Το μήνυμα αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στα Χρούσσα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Βάρη. 
 
14:50 υπήρξε ενημέρωση ότι σε λίγο θα φτάσει στη Σύρο ελικόπτερο από τη Νάξο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, που αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη κατασκήνωση της περιοχής.
 
15:06 Ενημέρωση από ΔΕΥΑ Σύρου: Η διακοπή νερού ή η χαμηλή πίεση που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή σε περιοχές του Πάγου, της Παρακοπής, των εργατικών κατοικιών και του Αγρού, οφείλεται σε περιορισμό των δικτύων ώστε να δοθεί η μέγιστη πίεση και ποσότητα νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Χρούσσα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
 
15:45 Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και φαίνεται ότι τα δυσκολότερα έχουν περάσει, παρόλα αυτά πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στον χώρο για το φόβο αναζοπυρώσεων

 

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

 
 
 
 
Συνεχής ενημέρωση