Σύρος εξ Αρχής: "Μετά το τζόγο, ο Δήμος δέχεται να διαφημίσει και αλκοόλ στην Πλατεία Μιαούλη"

  • Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024 - 10:51

Πριν μια εβδομάδα, η Δημοτική Επιτροπή είχε απορρίψει τη διαφημιστική καμπάνια του αλκοολούχου ποτού Aperol. Διαφώνησε ακόμα και ο πρόεδρος της επιτροπής. Χτες, το ίδιο όργανο έκανε το αίτημα δεκτό και άρα στις αρχές Αυγούστου το Aperol θα διαφημίζεται στην πλατεία Μιαούλη.

Ποιο νέο δεδομένο άλλαξε την άποψη της δημοτικής αρχής μέσα στην εβδομάδα;

Πολύ πρόσφατα επίσης, η πλατεία Μιαούλη και το δημαρχείο έγιναν φόντο διαφήμισης εταιρίας αθλητικού στοιχήματος. Τώρα, θα γίνουν αλκοολούχου ποτού.

Σχετικά με το τζόγο, είπαμε ότι δεν πρέπει να φέρνουμε με θετικό τρόπο τον αθλητικό τζόγο στο οπτικό πεδίο μικρών παιδιών. Δυστυχώς, ακούσαμε ως αντίλογο ότι η αντίθεσή μας ήταν απλώς «ηθικό περιτύλιγμα» και «τα παιδιά ούτως ή άλλως είναι εξοικειωμένα με τον τζόγο».

Ακόμα και αν η Δημοτική αρχή πιστεύει ότι τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με το τζόγο ή με το αλκοόλ, τίποτα δε μας δίνει το δικαίωμα να τους το παρουσιάζουμε ως κανονικότητα στον δημόσιο χώρο.

Ακόμα κι αν ο Δήμος κερδίζει κάποια μικροποσά από τέτοιες «ενοικιάσεις», πρέπει να εξετάζουμε πάντα και την κοινωνική ωφέλεια. Η πλατεία είναι κοινόχρηστος χώρος, όχι οικόπεδο προς ενοικίαση στον οποιονδήποτε. Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και την επίδραση που έχει η διαφήμιση στις μικρές ηλικίες, βρίσκουμε την αρχική, αυθόρμητη, αντίδραση της Δημοτικής Επιτροπής σωστή. Η χτεσινή αλλαγή πλεύσης ήταν λανθασμένη. Η διαφήμιση αλκοολούχων ποτών στην πλατεία Μιαούλη δεν έπρεπε να εγκριθεί.

Ετικέτες: