Πρόταση της παράταξης "Σύρος Εξ Αρχής" για διενέργεια αποστολής στη Γυάρο

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024 - 08:43

Πρόταση για τη διενέργεια αποστολής στη Γυάρο, κατέθεσε προς το δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη "Σύρος Εξ Αρχής".

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη, προτείνει να οργανωθεί από τη δημοτική αρχή μία επίσκεψη, αποστολή όπως αναφέρει, περιποίησης και ευπρεπισμού του κοιμητηρίου που βρίσκεται στο νησί.

Η σχετική ανακοίνωση

"Με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την πτώση της στρατιωτικής χούντας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για το εξής.

Η παράταξή μας, δια της δημοτικής συμβούλου Αγγελικής Ψιλοπούλου κατέθεσε στις 8 Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο την ακόλουθη πρόταση προς τη δημοτική αρχή: Να οργανώσει επίσκεψη-αποστολή στη Γυάρο με τη συμμετοχή όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου, συμπολιτών μας που είχαν συγγενείς στον τόπο εξορίας, καθώς και προσωπικού από το τμήμα Καθαριότητας, με στόχο τον καθαρισμό και την περιποίηση του κοιμητηρίου όπου βρίσκονται θαμμένοι εδώ και δεκαετίες οι άνθρωποι που μαρτύρησαν στον τόπο φυλακής και εξορίας.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια οι συνθήκες απαγορεύουν στην πράξη σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας -και είναι πολλοί- με συγγενείς που εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν στην Γυάρο, να επισκεφθούν τον τόπο μαρτυρίου των δικών τους. Και αυτό είναι κάτι που, με τη συνδρομή όσων υπηρεσιών και δημόσιων φορέων εμπλέκονται, πρέπει να τελειώσει".