Μετά από ελέγχους της Πολεοδομίας

Σύρος: Διακοπές εργασιών για 20 φωτοβολταϊκά πάρκα

Προσωρινό… φρένο στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα στη Σύρο, έβαλε η Πολεοδομία, κατόπιν ελέγχων που διενήργησε όλο το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Αλέξης Αθανασίου, μέσα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του επικεφαλής, Νικόλα Καΐλη, η προσωρινή παύση εργασιών αφορά σε 20 άδειες.

Όπως τόνισε, ο έλεγχος από την Πολεοδομία επιβάλλεται να γίνεται, παρά τις οχλήσεις και τις “απειλές” - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – που δέχεται η Υπηρεσία, από τους επενδυτές, ορισμένοι εκ των οποίων επισημαίνουν πως θα “τρέξουν” τον Δήμο για διαφυγόντα κέρδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέχρι στιγμής για τη Σύρο υπάρχουν 62 άδειες για φωτοβολταϊκά πάρκα, με κάποια εξ αυτών να έχουν πάρει την τελική μορφή τους, προκαλώντας ανησυχία για τις συνέπειες στο νησιωτικό περιβάλλον αλλά και την αγροτική γη.

Στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης “Σύρος εξ αρχής”, Νίκος Αλμπανόπουλος ζήτησε να υπάρξει άμεσα μονοθετική σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σοβαρή υπόθεση των φωτοβολταϊκών πάρκων στη Σύρο.