Σύρος: Σε λειτουργία για μια ακόμη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο

  • Σήμερα - 12:24

Η ενίσχυση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η στήριξη και ανακούφιση της οικογένειας, βρίσκονται στον πυρήνα του πλέγματος δράσεων και παρεμβάσεων του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, για μια ακόμη σχολική χρονιά έχει δρομολογηθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με στόχο την δωρεάν παροχή μαθησιακής υποστήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

"Η συλλογική προσπάθεια των εθελοντών μας αποτελεί το βασικό στοιχείο του όλου εγχειρήματος με την ανταπόκριση των οικογενειών της Σύρου, την ανταποδοτικότητα στους εργαζόμενους, ανέργους και εισοδηματικά ασθενέστερους να συνιστούν «οδηγό» μας και τη νέα σχολική χρονιά", τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Μάλιστα, το ΕΚΚ καλεί όσες και όσοι επιθυμούν να παρέχουν και να συνδράμουν εθελοντικά στο εκπαιδευτικό έργο μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του, επικοινωνώντας για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2281082372 (κα Γεροδήμου Έλλη).

Αντίστοιχα, είτε δια ζώσης στο κτήριο του Ε.Κ. Κυκλάδων (Αγ. Νικολάου 8, Ερμούπολη), είτε τηλεφωνικά μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και οι ενδιαφερόμενες οικογένειες.

"Υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε σε κάθε παιδί πρόσβαση στη μάθηση, καθήκον μας να αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που τόσα χρόνια με αγάπη και αφοσίωση στήριξαν και στηρίζουν αυτή την κρίσιμη πρωτοβουλία για την κοινωνία της Σύρου μας", καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.