50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ "Οδηγητή" στη Σύρο

  • Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024 - 08:20

Στη Σύρο και συγκεκριμένα στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με σύνθημα "Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!".

Η ανακοίνωση των εκδηλώσεων

Στην Ερμούπολη της Σύρου, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης, κάνει στάση το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Με σύνθημα: «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Είμαστε περήφανοι γιατί το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» συμπληρώνει μισό αιώνα ιστορίας, παραμένοντας πάντα νέο και ανατρεπτικό.

50 χρόνια προσφοράς στη δημιουργία, στην Τέχνη, στον Πολιτισμό.

50 χρόνια συμβολής στη διάδοση των επαναστατικών ιδεών, του επιστημονικού κομμουνισμού, της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση, για τον σοσιαλισμό.

50 χρόνια διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης με τους λαούς που αγωνίζονται.

50 χρόνια στο Φεστιβάλ δίνεται το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς για τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, το έναυσμα μεγάλων αγώνων.

50 χρόνια υπεράσπισης και διεκδίκησης ελεύθερων χώρων, δωρεάν πρόσβασης στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

50 χρόνια το Φεστιβάλ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Την κοινωνία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της πραγματικής ελευθερίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης, του Πολιτισμού και της γνώσης, της δουλειάς και της χαράς. Η νεολαία που δεν συμβιβάζεται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που ονειρεύεται ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα, εμπνέεται στο Φεστιβάλ, γιατί είναι ένα «παράθυρο στο μέλλον».

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι συνυφασμένο με την πορεία της ΚΝΕ, τον χαρακτήρα της ως Νεολαίας του ΚΚΕ. Το Φεστιβάλ άντεξε και συνεχίζει κόντρα στο ρεύμα και στα σκαμπανεβάσματα της Ιστορίας, γιατί άντεξε και δυναμώνει το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Ερμούπολη περιλαμβάνει:

• Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

• Συναυλία με τους: Γαλιάτσου Χριστιάνα, Ξεπατεράκη Μαθιό, Γυμνόπουλο Ιορδάνη και Γεωργουσόπουλο Γιώργο.

Στον χώρο θα λειτουργούν επιπλέον:

• Στέκι για μικρές ηλικίες «Κόκκινο Αερόστατο» με ξεχωριστές δραστηριότητες, παιχνίδι και ζωγραφική.

• Workshop Shotokan KARATE.

• Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Ετικέτες: