Σύρος εξ αρχής: Η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών

  • Σήμερα - 9:50

Ανακοίνωση της παράταξης "Σύρος εξ αρχής" για την αναγκαιότητα στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, με φόντο την κατάσταση στην ανακύκλωση. 

Η ανακοίνωση

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα δεκάδες εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα τα κενά στο προσωπικό της υπηρεσίας να αυξάνονται διαρκώς με τρομακτικό ρυθμό.

Η ζημιογόνα για τους δημότες και τα δημοτικά ταμεία και αναποτελεσματική για τη λειτουργία του Δήμου συνταγή της εργολαβοποίησης έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς. Την αποτυχία της εισόδου ιδιωτών εργολάβων στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου, τη βλέπουμε στην εργολαβία της αποκομιδής της ανακύκλωσης και δυστυχώς, τη μυρίζουμε καθημερινά.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε μεγάλο λάθος την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων σε εργολάβο, αντί να κάνει προσλήψεις έκτακτου και στη συνέχεια τακτικού προσωπικού.

Σήμερα υπάρχει ευνοϊκή συνθήκη ώστε να στελεχωθεί ο Δήμος μας άμεσα με προσωπικό. Μάλιστα στο σχέδιο νόμου που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προχθές, στο άρθρο 17, υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι προσλήψεις των ετών 2024 και 2025 να γίνουν από τη «δεξαμενή» των δεκατεσσάρων χιλιάδων επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να γνωστοποιήσει τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να αναλάβει ώστε μέσα στη συγκυρία αυτή, ο Δήμος να καταφέρει να απορροφήσει προσωπικό για όλες τις κενές οργανικές θέσεις και να βγει ενδυναμωμένος. Διότι προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να κατευθύνεται κάθε Δημοτική Αρχή, αν θέλει το συμφέρον της Σύρου.

Για το λόγο αυτό, η παράταξή μας θα θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στην επικείμενη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής.

Στελεχωμένος Δήμος, σημαίνει ισχυρή Σύρος.